Лайм

Олена Зеленська одягла різні шкарпетки на підтримку людей із синдромом Дауна: фото

Різнокольорова пара створена талановитими українськими мисткинями

21 березня - Всесвітній день людей із синдромом Дауна. По всьому світу люди одягають різні шкарпетки – так вони підтримують тих, хто має додаткову хромосому у 21 парі. Олена Зеленська, яка днями виступила на Міжнародному форумі, долучилася до флешмобу Lots of Socks та розповіла історію своїх різнокольорових шкарпеток.

"Шкарпетки, що на мені, – незвичайні. Це роботи Ніколь Ляпустіної, Софії Жук та Марії Гуменної – мисткинь, які творять у художній студії Олі Ставникович. Ця майстерня працює з митцями, які мають синдром Дауна та РАС. Вони, наприклад, уже не раз долучалися до прикрашання традиційної ялинки на вулиці Банковій у Києві", - поділилася перша леді на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Зірка реслінгу Джон Сіна підтримав підлітка-біженця з Маріуполя із синдромом Дауна.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Дружина Володимира Зеленського зазначила, що одна з авторок її шкарпеток, Ніколь Ляпустіна, має додаткову хромосому, але визначає дівчину не вона, а її унікальний "пазликовий" стиль, завдяки якому роботи художниці впізнавані та були представлені на аукціонах у Чикаго та Варшаві.

Про іншу майстриню Софію перша леді розповіла, що окрім мистецтва дівчина займається тенісом, карате та бальними танцями.

Їхня колега Марія, за словами Зеленської, має дуже потужний внутрішній стрижень - у студії Олі Ставникович вона створює цілі світи за допомогою фарб та полотна.

"Сьогодні на їхньому прикладі я хочу нагадати: людьми нас робить не відсутність чи наявність ментальних порушень, не точна кількість хромосом. Людьми нас робить прийняття інших – без упереджень, із повагою. Всі ми різні. Та всі ми рівні. Маємо бути рівними у своїх можливостях", - наголосила перша леді.

Раніше Олена Зеленська відреагувала на перший "Оскар": Страшна ціна за нагороду.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита