Лайм

Як зараз виглядає 94-річна Ліна Костенко: у мережі показали свіже фото знаменитої поетеси

Українська легенда рідко з'являється на публіці

19 березня відомій українській поетесі-письменниці Ліні Костенко виповнилося 94 роки. Зі святом її привітав поет, а також головний редактор видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" Іван Малкович, і у соцмережах він уже показав відповідний знімок.

Так, на сторінці видавництва у соціальній мережі Х (раніше – Twitter) з'явився кадр, на якому чоловік позує разом із іменинницею. На фото можна побачити, як він тримає у руках величезну орхідею, а поруч із ним стоїть Ліна Василівна. У підписі до світлини письменник зазначив, що подарував поетесі квітку, яку підібрав під колір її книги "300 поезій".

Читайте також: Ліна Костенко подарувала книгу юній харків'янці, яка виходила з плакатом проти Світлани Лободи.

Ліна Костенко і Іван МалковичФото: twitter.com/ababahalamaha

"Привітав Українську Поетичну Легенду орхідеями під колір її книжки, яка розійшлася накладом у майже 250 тисяч примірників! Многая літа, наша неповторна Королево!" - зазначається у публікації.

Окрім того, свіжий знімок з лауреаткою Шевченківської премії оприлюднив у соціальних мережах і співробітник цього ж видавництва під ніком Володька. "Неймовірна жінка! З Ліною Костенко у день її 94-річчя", - коротко написав він.

Ліна Костенко у день свого народженняФото: https://twitter.com/volodya1616

Читайте на тему: В день народження Тараса Шевченка захисники України зворушили прочитанням "Заповіту": відео.

Нагадаємо, найвідомішими творами Костенко залишаються такі: "Маруся Чурай", "Крила", "І все на світі треба пережити", "Записки українського самашедшого" та низка інших. Чимало її робіт перекладено багатьма мовами, у тому числі англійською, естонською, італійською, литовською, німецькою та французькою.

У 2000-му році письменницю нагородили орденом князя Ярослава Мудрого, а у 2005-му року вона відмовилася від звання Героя України. "Вона навідріз відмовилася приймати звання Героя України, сказала, що поетам для спілкування з народом потрібне лише слово. "Жодні брязкальця я не візьму!" – твердо відрізала вона", - коментувала ситуацію народна депутатка Ірина Геращенко, яка у 2005 році була прессекретаркою президента Віктора Ющенка.

Ліна Костенко, 1948 рікФото: wikipedia

Читайте на нашому сайті: Ксенія Мішина з сином зворушиливо прочитала вірш Ліни Костенко "Крила": відео.

Нагадаємо, майбутня зірка українського слова народилася у місті Ржищів, у вчительській родині Василя Григоровича та Зінаїди Юхимівни Костенків. 1936 року родина переїхала з Ржищева до Києва. Пізніше навчалася в Київському педагогічному інституті, а згодом - у Московському літературному інституті імені О. М. Горького, який закінчила 1956 року.

Двічі була заміжня: першим чоловіком поетеси був її інститутський однокурсник, польський письменник Єжи-Ян Пахльовський (помер у 2012), від якого вона народила доньку Оксану. Другим обранцем письменниці був український кінознавць Василь Цвіркунов (помер у 2000-му), керівник Київської кіностудії імені Довженка в 1960-х. 28 травня 1969 року у пари народився син Василь. Як відомо, Василь працює програмістом і живе з сім'єю в США.

Ліна Костенко рідко з'являється на публіціФото: instagram

  • Для підтримки морального духу: раніше Ольга Сумська та Лілія Ребрик емоційно прочитали українські вірші.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків