Лайм

Букінгемський палац показав нові фото короля Чарльза після фейка про його смерть

Онкохворий монарх продовжує виконувати свої обов'язки

Король Великої Британії Чарльз ІІІ вперше з'явився на публіці після фейкових новин про його смерть. 75-річний британський монарх провів зустріч з ветеранами Корейської війни. Фотографії Його Величності опублікував Букінгемський палац, де й пройшла аудієнція.

"Сьогодні вранці Король зустрів ветеранів Корейської війни у Букінгемському палаці, щоб відзначити 70 років з дня підписання перемир'я, яке завершило конфлікт. 60 тисяч службових співробітників з усієї Британії та Співдружності взяли участь, 1100 втратили життя. Пізніше сьогодні Королівська принцеса та герцогиня Единбурзька проведуть прийом у палаці від імені Його Величності на честь річниці "Забутої війни", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Хто є хто в королівській родині Великої Британії: порядок престолонаслідування та цікаві факти.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Нагадаємо, фейк про смерть короля Чарльза з'явився у російських ЗМІ із "посиланням" на Букінгемський палац. Як підтвердження вони опублікували зображення з гербом палацу та написом: "Наступне оголошення зроблено королівськими представниками. Король несподівано помер учора вдень. Понеділок, 18 березня 2024 року".

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Новину без джерела підхопили деякі українські ЗМІ, опублікувавши її під гучними заголовками: "Помер король Чарльз ІІІ". Однак ані в британських медіа, ані на офіційних сторінках королівської родини жодних повідомлень про смерть 75-річного монарха не було.

Читайте також: Опухлі пальці та проблеми з простатою: що відомо про здоров'я онкохворого короля Чарльза.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Згодом ці чутки спростувало посольство Великої Британії в Україні. "Хочемо повідомити, що новина про смерть Короля Чарльза ІІІ є фейком", - написали на сторінці відомства у Facebook.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Тим часом Кейт Міддлтон помітили на прогулянці після "зникнення": ЗМІ показали відео.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня