Лайм

Netflix хоче перетворити український фільм "Довбуш" на пригодницький серіал

Режисер стрічки розкрив деталі

Стрімінгова платформа Netflix розглядає можливість перетворити український пригодницько-історичний фільм "Довбуш" на серіал із чотирьох серій.

Про це "Укрінформу" розповів режисер фільму Олесь Санін. "Тривають переговори з міжнародним Netflix - це англомовна частина світу, переважно США та Канада, - про те, що вони розглядають ширшу версію фільму, яка буде окремим чотирисерійним серіалом. Ми чекаємо на фінансову пропозицію", - сказав він.

Читайте також: У військкоматі розвернули: зірка "Довбуша" Сергій Стрельніков розповів, як його не взяли в армію.

Фото: instagram.com/dovbush_movie

Режисер "Довбуша" додав, що творці фільму готові до створення серіалу, адже залишилося багато знятого матеріалу, який не увійшов до стрічки.

Фільм "Довбуш" на Netflix потрапив до п'ятірки найкращих фільмів в Україні і це, за словами Саніна, стало приємною несподіванкою для творчої групи. Він додав, що картину вже показали у 27 країнах.

"Зараз це кіно показує Індонезія, купують навіть несподівані для мене країни – є 16 мов у перекладах. Досить успішний прокат фільму йде у Франції та Польщі", – сказав він.

Фільм "Довбуш" – пригодницько-історичний екшн, що базується на реальних історичних подіях початку XVIII століття. В основі сюжету – життя найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олекси Довбуша. Головні ролі виконали Сергій Стрельніков, Олексій Гнатковський та Дар'я Плахтій.

Фото: instagram.com/dovbush_movie

Прем'єра фільму в Україні відбулася 24 серпня 2023 року. Спочатку реліз був запланований на травень 2022 року, але він виявився неможливим через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

"Століття минають, але історія циклічна. Українці не є войовничим народом, та коли вороги зазіхають на його свободу, він готовий пожертвувати усім задля збереження її недоторканності", - зазначили автори на сторінці в Instagram.

Раніше українська акторка Іванна Сахно розірвала контракт з Netflix через роль росіянки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре