Лайм

Мілош Бікович не зніматиметься у серіалі "Білий лотос": HBO розірвав контракт с актором-путіністом

Американці прислухалися до Міністерства закордонних справ України

Після критики українців та звернення МЗС України американський телеканал HBO розірвав контракт із Мілошем Біковичем, який мав зіграти у 3 сезоні серіалу "Білий лотос". Сербський актор, який 10 років прожив у РФ, є відкритим шанувальником Володимира Путіна та військової агресії проти України.

Deadline пише, що актор-путініст у третьому сезоні мав зіграти епізодичну роль російського йога-інструктора Валентина в готелі Таїланду. Тепер цю сцену перепишуть. Судячи із заяви Біковича, HBO просив його засудити вторгнення РФ в Україну, але актор відмовився це зробити.

Читайте також: Закликав до війни в Україні: російському актору з "Бандитського Петербурга" оголошено підозру.

Фото: instagram.com/mfa_ukraine

"Для мене було честю стати частиною команди "Білого лотоса", телесеріалу, який я дуже поважаю. Однак моя участь неможлива через причини, що виходять за рамки мистецтва, і я не піддамся жодним наративам, які мають на меті скомпрометувати мою чесність. Події останнього тижня були цілеспрямованою кампанією, яку розгорнули проти мене, щоб вплинути на рішення, які можуть створити тривожний прецедент, який затьмарює суть мистецької свободи. Результатом такого наративу є тріумф абсурду і поразка мистецтва", – проросійський актор.

"Білий лотос" - популярний комедійний серіал HBO, який виходить з 2021 року і вже здобув понад 40 престижних нагород, включаючи "Золотий глобус-2023" та премію "Еммі-2024". Зйомки нових серій мають стартувати у лютому 2024 року.

Міністерство закордонних справ України розкритикувало американську телекомпанію через співпрацю з Біковичем, який підтримує російський режим. "HBO, чи можна вам працювати з людиною, яка підтримує геноцид та порушує міжнародне право?", - йдеться у заяві МЗС.

Фото: facebook.com/MilosBikovic

Мілош Бікович знімався у російських фільмах та серіалах з 2014 року. У 2019-му Путін особисто нагородив його медаллю Пушкіна за внесок у мистецтво і культуру РФ, а у 2021-му путініст отримав російське громадянство.

У 2022 року в інтерв'ю російській журналістці Катерині Шихман Бікович заявляв, що "Росія рухається своїм шляхом, а світ сприймає це як ворожий процес". Також він стверджує, що Росія – "не такий агресор, як показують у західних ЗМІ", а в Європі "немає ні демократії, ні людської цінності".

Раніше в Італії українці зірвали концерт російського піаніста, який їздив виступати до розбомбленого Маріуполя.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували