Лайм

Не виправдав очікувань: Вакарчук вибачився перед українцями за свою помилку у політиці

Знаменитість озвучив свої думки з цього приводу

Святослав Вакарчук - не лише музикант та лідер гурту "Океан Ельзи", а також і колишній народний депутат України. Від своїх політичних повноважень він відмовився у червні 2020 року, і наразі виконавець публічно вибачився перед українцями за те, що "не виправдав їхніх очікувань".

Думку з цього з цього приводу артист висловив в інтерв'ю письменнику Андрію Любці. Чоловік зауважив, що піти у політику - відповідальний крок, який потребує повного усвідомлення того, наскільки рівень надії людей на конкретну особистість змінюється після цього. Вакарчук зізнався, що прагнув створити нове середовище та допомогти співгромадянам проявляти собі, у той час як виборцям потрібна була конкретна людина, яка б стала уособленням їхніх бажань та надій.

Читайте також: Корисні поради: Святослав Вакарчук розповів, як рятується від емоційного вигорання під час війни.

Святослав ВакарчукФото: instagram

"Думаю, що у свій час зробив велику помилку, коли недооцінив рівень надії людей на конкретну особистість у політиці, - сказав Святослав, додавши, що відчуває через це біль. – Я цього недооцінив і хочу попросити вибачення перед усіма цими людьми. Тому що я певним чином їхні очікування, які вони на мене покладали, не виправдав".

"Та хочу сказати чесно, що я все життя робив, роблю і буду робити на своєму місці все, що можу, щоб моя країна була сильною, чесною, справедливою", - також підкреслив він.

Нагадаємо, вперше Вакарчука було обрано до Верховної Ради України у вересні 2007 року. Він був членом комітету з питань свободи слова та інформації, а також членом груп з міжпарламентських зв'язків. У вересні наступного року виконавець написав заяву про складання мандату, після чого заявив, що не вважає за потрібне більше проходити в парламент.

Читайте на тему: Болить як вперше: Вакарчук поділився враженнями після поїздки на Донеччину.

музикант двічі складав повноваження нардепаФото: instagram

Вдруге був обраний до Верховної ради на позачергових виборах у липні 2019 року. Цього ж року створив свою політичну партію "Голос" і очолив список партії на парламентських виборах. Співак озвучував п'ять ключових пунктів програми: "Перше - інтереси громадян України понад усе, екзистенційний вибір України - Європа, один закон для всіх, вільна економіка без олігархів, влада підзвітна громадянам України".

У червні 2020 року музикант повідомив, що зареєстрував постанову про складання депутатських повноважень. Пізніше стало відомо, що ВРУ відмовилася припинити його повноваження, але 19 червня він самостійно вийшов із фракції партії "Голос".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці