Лайм

Олена Зеленська з чоловіком з'явилася на популярній виставці у Києві: фото

Перша леді обрала для події лаконічний образ

Після зустрічі з мером Парижа Олена Зеленська відвідала виставку Алли Горської "Боривітер", що проходила в Українському домі. До першої леді приєднався і президент Володимир Зеленський, і у соцмережах подружжя повідомило подробиці.

Так, у Telegram-каналі дружина Зеленського поділилася, що експозиція мисткині-шестидесятниці присвячена голосам цілого покоління, яке було репресоване та розстріляне радянською владою. Також перша леді опублікувала серію фото, зроблених під час заходу.

Читайте на тему: Королева Нідерландів відвідала поранених українських бійців у реабілітаційному центрі.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Зеленська зазначила, що виставка триватиме до 28 квітня, і це хороша можливість познайомитись із важливою частиною української культури, адже "коли, як не зараз, вивчати своє минуле, щоб розуміти, за яке майбутнє ми боремося", написала пані Олена.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Боривітер – сокіл, який уміє надовго зависати в повітрі, використовуючи його потоки. Боривітер також назва фантастичного птаха з мозаїчного панно Алли Горської, зробленого в 1967-му для ресторану "Україна" у Маріуполі. Кажуть, за задумом художниці, він ніби летів із приміщення до моря, на який відкривався вид із вікна, - також йдеться у джерелі. – Після російських бомбардувань понівечене панно ще деякий час трималось. Але пізніше окупанти знесли його разом із будівлею".

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Зеленська написала, що наразі більшість мозаїк української мисткині втрачено через російську агресію: мозаїки були створені авторкою на українському Сході і, починаючи з 2014 року, опинилися в окупації. Що зараз із цими роботами, залишається невідомим. Проте, як продовжила розповідати перша леді, ці роботи - у вигляді копій та ескізів, а також ще 100 із них, що належать до приватних колекцій - таки знаходяться у Києві.

Читайте також: Олена Зеленська одягла різні шкарпетки на підтримку людей із синдромом Дауна: фото.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Побувавши тут, відчуваєш, чому це більше ніж виставка. Бо драматична доля творів невід’ємна від долі авторки. У радянській Україні 1960-х Алла Горська була не лише художницею, але й правозахисницею. Вивчивши українську мову вже у зрілому віці, мисткиня ще раніше стала українкою за переконаннями та свідомим вибором", - підсумувала дружина президента.

Для відвідування популярної виставки Олена Зеленська обрала класичний костюм чорного кольору, що складався з подовженого піджака та брюк. Лаконічний образ вона доповнила блузою пастельно-синього відтінку, ременем, об'ємно укладеним волоссям та невеликою кількістю макіяжу. Володимир Зеленський з'явився на заході у звичному для себе вбранні: світшоті з українською символікою, штанах кольору хакі, зручному взутті.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми