Лайм

Непомірні витрати: Ганна Завальська розповіла, чому не змогла жити за кордоном під час війни

Старша сестра з дуету зі своїм сином жила в Польщі та Англії

Ганна Завальська, колишня учасниця гурту "Алібі" сестер-киянок, а нині фронтвумен The Alibi Sisters на початку великої війни жила за кордоном разом із сином. Співачка розповіла, чому повернулася в Україну, а не продовжила будувати життя в безпечній країні.

В інтерв'ю "Інформатору" артистка розповіла, що після 24 лютого 2022 року разом із сестрою Ангеліною, їхніми дітьми та батьками виїхали в Польщу до родичів. Вже за кілька місяців вся родина повернулася в Київ, бо "не хотіла втрачати зв'язку з усім, що є в Україні".

Читайте також: Це відмовки: дружина Анатолія Анатоліча висловилася про страх українок повертатися з-за кордону.

Сестри Завальські - Ангеліна та Ганна Фото: instagram.com/anna_zavalskaya

У серпні 2023 року Ганна із сином Іллею поїхала до Лондона, де хлопчик пішов у початкову державну школу. Мама з дитиною не змогли довго жити за кордоном, і вже за півроку повернулися в Україну.

"Але, знову ж таки, через те, що родині складно бути щасливими на відстані і через потребу та бажання працювати, підтримуючи цим свою країну, та давати малому якісну музичну освіту, - ми повернулись вже остаточно", - пояснила співачка.

Фронтвумен The Alibi Sisters зі своєю дитиною Фото: instagram.com/anna_zavalskaya

Також Завальська розповіла, чим освіта у Європі відрізняється від освіти в Україні. І відповіла, чому не захотіла залишитись за кордоном заради майбутнього сина.

"Це непросте питання. По-перше, навчання та життя за кордоном, - це непомірні витрати, які ми собі не можемо дозволити. Це об’єктивно. По-друге, ми вдома звикли до певного інтенсивного режиму навчання, де основний акцент на позашкільних додаткових дисциплінах, що дає можливість більш динамічного та швидкого розвитку дитини. За кордоном дітей взагалі не навантажують до закінчення школи, а усі секції: і спортивні, і творчі, - це доволі примітивно та невідповідно дорого", - пояснила вона.

Син Ганни Завальської Фото: instagram.com/anna_zavalskaya

Щодо соціальної адаптації дітей, то Англія у цьому плані співачці сподобалася. За її словами, пристосуватися дитині до життя в іншій країні допомагають вчителі, учні та їхні батьки. "Це морально зріле суспільство, в якому комфортно формуватися особистості", - зауажила Завальська.

Також виконавиця розповіла, які негативні емоції у неї викликало життя за кордоном.

"Як і у більшості тимчасово переміщених найбільш негативні емоції викликала відстань від дому та відчуття безпорадності, попри безпечне місце перебування. Не бути на своєму місці, - виснажливо, – сказала українка. – Глобально лякає остаточна врегульованість європейського суспільства, де кожному резиденту державою відведені чіткі рамки для діяльності та існування. Це дає тобі гарантію захищеності, але обмежує зріст та позбавляє імпровізації. Скрізь є свої переваги та мінуси. Важливо лише, які саме підходять тобі".

Ганна Завальська з чоловіком та сином Фото: instagram.com/anna_zavalskaya

Раніше про життя за кордоном з дітьми під час війни розповіла співачка Alyosha, дружина Тараса Тополі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита