Лайм

Оперному співаку з України, який має громадянство РФ та підтримує війну, оголосили про підозру

Чоловік відкрито демонструє проросійську позицію

Уродженцю Буковини Василю Герелло оголосили про підозру. Оперний співак, який у 2006 році отримав звання заслуженого артиста України, публічно підтримує російську агресію проти Батьківщини.

Виконавцю інкримінували публічні заклики до зміни меж територій та державного устрою нашої країни, а також розпалювання національної ворожнечі та заклики до агресивної війни. Про відповідну підозру розповіли у Telegram-каналі офісу Генерального прокурора.

Читайте також: Актор "Пригод Електроніка" Торсуєв заявив, що його дружину хочуть ув'язнити в Україні.

Фото: t.me/pgo_gov_ua

"За даними слідства, підозрюваний як публічна особа відкрито підтримав так звану "спеціальну військову операцію" проти України, що розпочалася 24 лютого 2022 року. Із використанням медійних ресурсів він пропагував російську ідеологію на численну аудиторію. У прямому етері він проголосив промову на підтримку президента РФ і ведення агресивної війни проти України", - зазначається у дописі.

Герелло, який народився у селі Васловівці (Чернівецька область), як відомо, отримав громадянство Росії та живе у Санкт-Петербурзі. Там він отримав і звання народного артиста Російської Федерації (у 2008-му). За проросійські погляди чоловік є фігурантом бази даних центру "Миротворець".

Буковинець виступав разом із гуртом "Любе", Олегом та Родіоном Газмановими, Юлією Чичеріною та іншими зірками-путіністами на концерті з нагоди 8-річниці анексії Криму. Також під час заходу виступав Володимир Путін, який заявив, що росіяни "ще ніколи не були такі згуртовані, як зараз".

Читайте на тему: Таїсія Повалій в Росії записала дует з китаянкою, яка співала на руїнах Драмтеатру в Маріуполі.

Обкладинка україномовного диску Василя Герелло.Фото: wikipedia

У квітні 2022 року Горелло виступав з концертом у марафоні "Za Россию" на підтримку російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, після школи чоловік вступив до Чернівецького музичного училища, а через рік навчання його призвали на військову службу. Після закінчення терміну служби в армії Герелло повернувся до навчання в Чернівецькому музичному училищі, проте вже згодом вступив до Ленінградської консерваторії на вокальний факультет. На третьому курсі навчання українця запросили працювати до Маріїнського театру Валерія Георгієва у Петербурзі.

61-річний чоловік з 1983 року перебуває у шлюбі з жінкою на ім’я Альона. Має сина Андрія, який працює юристом.

Фото: wikipedia

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня