Лайм

Куди зник Олександр Порядинський - переможець "Х-фактору", який вражаюче схуд і дійшов до Нацвідбору

Виконавець практично не веде соцмережі

Олександр Порядинський - 26-річний український виконавець та автор пісень, який здобув популярність після перемоги у 4 сезоні шоу "Х-фактор". Також артист пробував свої сили у Нацвідборі на "Євробачення-2020", де посів 4 місце. Що відомо про його творчий шлях та життя сьогодні - читайте далі на сторінці.

Читайте також: Де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павліка виїхав з України.

у лютому артисту виповнилося 26 років. Фото: instagram.com/poryadinskijo

Олександр родом із села Кухарка (Чернігівська область), і він починав свою творчу діяльність з виступів у місцевому сільському клубі та виступах в ансамблі "Ровесник". Пізніше юний артист брав участь у районних та міжнародних конкурсах, де здобував призові місця. Також був учасником програми "Караоке на майдані" в місті Прилуки.

На велику сцену Порядинський наважився вийти у 4 сезоні шоу "Х-фактор", який вийшов на екрани у жовтні 2013-го. На прослуховуванні він виконав пісню "Не плач, тато" Івана Ганзери, і своїм виконанням зміг отримати чотири суддівських "так". Про перемогу обдарованого виконавця оголосили 5 січня 2014 року. Також у суперфіналі з ним змагався колектив "Тріода".

Після гучної перемоги на музичному талант-шоу співак сконцентрувався на розвитку сольної кар'єри: почав шукати власний стиль музики та індивідуальну манеру виконання. У цей же період став активно гастролювати країною з сольними програмами - виступав як у сільських клубах, так і на сценах великих міст.

Читайте на тему: Який вигляд має і чим займається Ігор Воєвуцький - колишній соліст гурту "Авіатор".

У вересні 2016-го року Олександр вступив до Харківської державної академії культури на артиста і викладача естрадного співу. Паралельно з навчанням виконавець присвячував себе студійній роботі та випуску пісень, серед яких були композиції "Люблю тебе", "Відчиняй", "Такий як є" та інші.

Окрім цього, хлопець не бажав залишатися в рамках лише одного амплуа, тому презентував власні версії європейських хітів. Наприклад, у грудні 2017 він записав кавер на пісню "Luna", виконавцем якої є італійський оперний виконавець Алессандро Сафіна. Композиція отримала нове трактування і була представлена у стилі класичний кроссовер або operatic pop.

У листопаді 2019-го року Порядинський оголосив, що розпочав підготовку до кастингу Нацвідбору на "Євробачення-2020". На той момент у нього було кілька варіантів конкурсної пісні: один україномовний й з елементами англійської, інший - повністю англомовний. Зрештою, для участі у заході обрали англомовний варіант "Savior", авторкою якого є Яна Ковальова.

Сам Олександр, говорячи про конкурсний трек для Нацвідбору, описував його як ліричний з насиченим саундом та сильною вокальною партією. У пісні музикант підіймав важливу тему - самотність у сучасному світі:

"У житті кожного трапляються ситуації, з яких важко самому знайти вихід. Коли безнадія і відчай можуть позбавити сил і рішучості, коли нас розривають сумніви і протиріччя, коли зростає розчарування в людях. Саме в такі моменти і варто згадати: ви не самі в цьому світі".

Порядинський виступив зі своєю піснею у другому півфіналі, і в результаті глядачі оцінили його номер у 6 балів, а журі поставило 2. В підсумку він набрав 8 балів та посів четверте місце за результатами голосування.

"Звичайно, я хотів би представляти Україну на "Євробаченні". Думаю, зміг би це зробити достойно. Так, щоб не було соромно... До речі, було дуже приємно отримати шість балів від глядачів. Чесно. Особливо - після двійки від членів журі... А те, що я не пройшов, сприймаю нормально. Просто було вирішено, що хтось це зробить краще... Не знаю, які шанси на конкурсі матиме Go_A, але мені вона не подобається. Просто не подобається - і все", - коментував артист участь у Нацвідборі.

Читайте на нашому сайті: Гастролює у Європі: в мережі показали, де зараз чоловік Юлії Саніної.

Кілька років тому Олександр здивував свою аудиторію вражаючими зовнішніми змінами. Він розповідав, що схуд на 70 кг, і зробив це через стан свого здоров'я. В інтерв'ю газеті "Експрес" артист зізнавався, що у його житті був період, коли він був у передінсультному стані. Схуднення виконавця складалося з регулярних занять спортом та нового раціону.

"Скинути зайві кілограми мені довелось через здоров’я, що відчутно погіршилось. Я був у передінсультному стані. Тож треба було зайнятися собою - от і все, - ділився він. - Відтак став регулярно займатись спортом (три-чотири рази в тиждень - тренування плюс плавання), а також більше уваги приділяти харчуванню (їсти доводилось кожні 2,5 години). Перший місяць було дуже важко - іноді ноги просто відпадали (усміхається), але згодом ти швидко втягуєшся...".

Олександр до схудненняФото: СТБ

Що ж стосується особистого життя Порядинського, то раніше він говорив, що перебуває у стосунках. Він наголошував на тому, що творчій людині "кохання просто необхідне" для того, щоб рухатись уперед.

Фото: instagram.com/poryadinskijo

Наразі ж Олександр практично не веде свої соцмережі, тому про його сьогоднішню діяльність відомо не так багато. На сторінці співака в Instagram лише кілька дописів: у березні 2022 року він оприлюднив публікацію на підтримку України, а також на одному зі знімків позував із дівчиною. У підписі до фото артист залишив такі слова: "Мій всесвіт".

соцмережі Порядинського, який припинив вести публічне життя у період повномасштабної війни.Фото: instagram.com/poryadinskijo

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували