Лайм

Де зараз колишній футболіст та співак Ігор Грохоцький, який переміг на шоу "Голос країни"

Виконавець залишив Україну та реалізує себе в іншій країні

Шоу "Голос країни" виходить на каналі з 2011 року, і за цей час перемога в ньому стала гарним стартовим майданчиком для багатьох виконавців-початківців. Однак далеко не всім удалося зберегти популярність і залишитися в центрі уваги публіки. Раніше ми розповідали, що стало зі священиком Олександром Клименком, який виграв 7 сезон шоу, а тепер мова піде про Ігоря Грохоцького - колишнього футболіста київського "Динамо", який переміг на шоу у 2014 році.

Читайте також: Роками заробляли в Україні: хтось із зірок-путіністів був наставником на шоу "Голос країни".

Ігор Грохоцький Фото: https://www.instagram.com/grohotsky/

Ігореві Грохоцькому зараз 31 рік. На момент участі у "Голосі країни" він був дворазовим чемпіоном України з футболу серед юнаків. Грохоцький виступав у дублюючому складі київського "Динамо", а також грав у клубах другої ліги "Гірник-спорт" та "Бастіон". На жаль, футбольну кар'єру довелося завершити через травми. Ще у віці 14 років Ігор серйозно пошкодив спину, після чого відновлювався цілий рік. Пізніше Грохоцький отримав ще й травму ноги, тому вирішив піти зі спорту і реалізувати себе через інший талант - вокальний.

На шоу "Голос країни" Грохоцький прийшов у віці 22 років і на етапі сліпих прослуховувань до нього повернувся Святослав Вакарчук. До речі, того року у кріслах наставників сиділи Ані Лорак та Сергій Лазарєв – майбутні зрадниця України та пропутінський російський співак.

Святослав Вакарчук не просто допоміг Грохоцькому дійти до перемоги, а й надихнув серйозно зайнятися музикою.

"Професійно почав займатися музикою лише після перемоги на "Голосі". Гітару взяв у руки лише півтора роки тому — пишу і слова, і музику. Тепер хочу записати свої пісні, щоправда, це дуже дорого. Тож шукаю людей, які мені допоможуть, скажімо, з аранжуванням", - розповідав співак в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

Читайте також: Де зараз Марія Яремчук, яка намагалася повернутися на сцену після довгого мовчання.

Грохоцькому вдалося досягти бажаного, і вже у 2016 році вийшов його дебютний міні-альбом "На двох". Реліз приніс співакові успіх і три номінації національної премії YUNA - "Відкриття року", "Найкраща пісня" та "Найкращий рок-гурт". Також Ігор переміг у міжнародному конкурсі Youthvision 2016, почав виступати у Лондоні та Канаді, а у 2019 році отримав гран-прі Британського вокального конкурсу Stars of the Albion 2019.

Початок повномасштабної війни у лютому 2022 року Ігор Грохоцький зустрів у Києві, і деякий час перебував в Україні, де записував нові пісні, виступав на благодійних заходах. В інтерв'ю каналу "Перший Західний" співак говорив, що його запрошують виступати за кордоном, але він залишається в Україні, "поки тут потрібен".

Фото: https://www.instagram.com/grohotsky/

Пізніше, однак, Грохоцький залишив країну. Не виключено, що серйозна травма спини дозволила співаку зробити це безперешкодно.

Читайте також: Що стало зі співачкою Оксаною Мухою - переможницею "Голосу країни", яка боролася з раком.

"Я не хотів кидати футбол, але так сталося, що моя травма спини переключила мене на музику. Це сталося під час зборів, у віці 14 років. Потім цілий рік відновлювався. Було важко, адже я тільки став чемпіоном України. Лікувався, реабілітувався, потім у мене рецидив стався, і вже я зрозумів, що потрібно відновлюватися. Я не знав, чи взагалі буду ходити, тому що мені лікарі давали певні прогнози, - розповів Грохоцький в інтерв'ю KONTAKT UKRAINI у березні 2024 року. - Я вирішив повністю змінити вектор своєї життя і спробував себе у музиці".

Ігореві Грохоцькому довелося кинути спорт через травму спини Фото: https://www.instagram.com/grohotsky/

Зараз Ігор Грохоцький живе зі своєю родиною у Великій Британії. Він не одружений, заводити власну родину поки що не готовий. Співак виступає не лише у Британії, а й у Нідерландах, Німеччині, Польщі, Канаді, США. Благодійні концерти та допомога діаспори дозволяють йому передавати ЗСУ автомобілі.

"Я дуже радий тут бути, тому що ми робимо хороші речі з моєю родиною, з моїм татом. Ми проживаємо зараз у Британії і передаємо машини на ЗСУ, вже більше 10 передали, - розповів він. - Я допомагаю з машинами, збираю кошти. На початку повномасштабної війни передав понад 150 натівських аптечок".

Ігор Грохоцький живе у Британії та передає автомобілі українським військовим Фото: https://www.instagram.com/grohotsky/

Про повернення в Україну Ігор Грохоцький поки що не думає: у Британії співак повноцінно реалізує свою музичну кар'єру.

Читайте також: Освоїв нову професію: співак Вадим Олійник розповів, куди зник із шоу-бізнесу.

"Мені давно хотілося спробувати себе за кордоном, бо я довго намагався реалізувати себе. В Україні це досить складно зробити, якщо в тебе немає фінансів чи якоїсь підтримки. Я давно хотів, і в Британії мені дуже комфортно, бо мене помічають. Я вже грав у кількох мюзиклах, і в 2024 році буде ще кілька, - поділився він. - Зараз працюю над англомовним альбомом, цікаво, як люди відреагують. Я дуже люблю британську публіку: коли ти виступаєш, вони уважно слухають. В Україні таке рідко буває. Я часто виступав на корпоративах, і це одні тарілки та їжа. Потрібно ще культурно рости, і Британія мені показує приклад поваги до творця. Мені приємно бути там".

Співаку подобається жити у Британії, де він може себе професійно реалізувати Фото: https://www.instagram.com/grohotsky/

Зараз час Ігор Грохоцький розвиває кар'єру під ім'ям Grohotsky, а в березні 2024 року випустив новий альбом "My stories".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня