Лайм

Що відомо про артиста Джанго родом з України, якому оголосили підозру через підтримку РФ

Олексій Піддубний родом із Києва

Офіс генпрокурора України оголосив про підозру Олексію Піддубному, відомому під псевдонімом Джанго. 55-річний артист родом із Києва нині має російське громадянство, підтримує вторгнення РФ та виступає на окупованих територіях.

Читайте також: Оперному співаку з України, який має громадянство РФ та підтримує війну, оголосили про підозру.

Олексій Піддубний Фото: Wikipedia

Серед злочинів, які інкримінують Піддубному – публічні заклики до зміни державних кордонів та устрою України, розпалювання національної ворожнечі, інформаційна діяльність у співпраці з державою-агресором, публічні заклики до агресивної війни.

Піддубний народився і виріс у Києві, створив гурт "Джанго" у 2001 році, працював з українськими та російськими артистами як музикант, композитор та аранжувальник. У 2013 році він виступив проти Євромайдану, а боротьбу українців зі злочинною владою та російським впливом називав "американськими інтересами".

Після того, як Росія розпочала війну з Україною у 2014 році, він почав виступати на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Актор "Пригод Електроніка" Торсуєв заявив, що його дружину хочуть ув'язнити в Україні.

Після 24 лютого 2022 року Джанго підтримав повномасштабну війну в Україні, назвавши її "визвольною". Він закликав "викорінити ідею українства", давав концерти на підтримку вторгнення та псевдореферндумів на окупованих територіях. У 2023 році ватажок псевдореспубліки "ДНР" вручив йому "орден дружби", яким Піддубний хвалився в мережі.

Фото: https://t.me/pgo_gov_ua

"Використовуючи свою медійну популярність, музикант пропагує російську ідеологію на численну аудиторію через інтернет-платформи. У своїх аккаунтах він легітимізує так звані "Л/ДНР" та "приєднання" до Росії окупованих територій Запорізької та Херсонської областей", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Нині Піддубний включений до списку санкцій РНБО України як поплічник вторгнення Росії в Україну. Також йому заборонений в'їзд до Латвії за виправдання російської військової агресії.

В інтерв'ю російським пропагандистським ЗМІ Джанго заявляв, що Росія має воювати з Україною довго і, можливо, перейти на інші країни.

"Я живу у великій країні, яка стоїть на сторожі миру. Все те, що вони (країни Заходу) хочуть зробити, це поневолення всього людства. Все повертається до нормального протистояння із Заходом. Ми до них не ліземо, вони оточили нас своїми базами, - говорив він. - Бандерівський режим став на службу господареві, а господар знаходиться не знаю де, в Америці, в Лондоні. Це ми з ними воюємо. Нам з ними воювати і на Україні все не скінчиться".

Раніше зрадниця Повалій записала дует із китайською співачкою, яка виступала у Маріуполі на руїнах Драмтеатру.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Євген Кошовий розповів про службу Пікалова та іншого учасника "Кварталу" в Нацгвардії

Олександр Пікалов і Володимир Мартинець служать - про обов'язки кварталівців розповів їхній колега Євген Кошовий

alyona alyona і Jerry Heil виступили на репетиції перед "Євробаченням-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели другу репетицію в рамках підготовки до Євробачення-2024 - відео виступу артисток

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil