Лайм

Куди зник Іван Дорн і що він говорить про Україну на третій рік повномасштабної війни

Співак живе у Франції разом із дружиною і дітьми

Іван Дорн має в Україні неоднозначну репутацію. Хоча співак засудив повномасштабне вторгнення і припинив працювати в Росії, до 2022 року він будував музичну та акторську кар'єру на території держави агресора. Більше того, у 2017 році в інтерв'ю Юрію Дудю Дорн називав українців та росіян "братами", між якими "немає нічого, окрім дружби".

Анексію Криму та початок російсько-української війни на Донбасі співак називав "сваркою між старшим та молодшим братами", а також казав, що "скоро всі помиряться".

Читайте також: Члени сім'ї підтримують війну: Іван Дорн розповів про родичів у Росії.

Іван Дорн Фото: https://www.instagram.com/dorn_ivan/

Сьогодні Іван Дорн змінив свою позицію. У 2023 році він записав відеозвернення українською мовою і назвав себе "не ідеальним українцем".

"Нещодавно переглядав Дудя, щоб з'ясувати, наскільки грубо я там звучу. Так, грубо. І це мене теж навчило багато чому. Тому вибачаюся за це. Також вибачаюся за те, що я зробив це лише через 5 років. Напевно, мало пройти стільки часу, щоби все це визнати, осмислити, усвідомити. Знайте, що я з Україною, я українець. Я пишаюся тим, що я українець і завжди пишався", - сказав артист.

Після 2022 року Іван Дорн випустив кілька україномовних пісень, але новина про те, що у новорічну ніч-2024 він виступав на Балі перед росіянами, вкотре зіпсувала його репутацію.

Зараз у публічному просторі Іван Дорн мало говорить про війну в Україні, уникає гострих кутів та складних тем. У лютому 2024 року він приїхав до Ташкента (Узбекистан), де в інтерв'ю російському журналісту Сергію Штолю розповів, що зараз живе в Парижі разом із дружиною Анастасією Новіковою і двома дітьми. Співак винаймає квартиру у столиці Франції, а купити власне житло у нього поки що не вийшло, оскільки він інвестував свої накопичення в Україну.

Читайте також: Майже всі в Україні: Іван Дорн розповів, де зараз живе його родина.

Фото: https://www.instagram.com/dorn_ivan/

"Я не можу собі дозволити купити квартиру, уявляєш? Треба ще попрацювати. Я накопичував, звичайно. Якісь гроші я зараз вклав в Україні в нерухомість, у якісь фірми, які, як на мене, будуть розвиватися незважаючи ні на що. Я хотів інвестувати в Україну в найнестерпніший час", - заявив Дорн, уникаючи використовувати слово "війна".

Російський ведучий подякував Дорну за те, що він не "радикалізувався", як більшість українців. На це артист відповів, що просто не застав "це все", - саме так Іван назвав вторгнення, щоденні обстріли, вбивства людей та руйнування міст, які Росія принесла в Україну.

"Людяність і щирість - важливі моральні цінності для мене. Я дуже щасливий, що мені пощастило не застати той жах, бо не знаю, як би я поводився. У переважної кількості моїх співгромадян страх і ось ці всі емоції спричинили наслідки. Вони не можуть поводитися так миролюбно, з розумінням і пошуком більш хороших [російських] людей. У них радикальна позиція, я їх розумію чудово. І при цьому мені дуже пощастило, що я не застав це все", - вважає співак.

Фото: https://www.instagram.com/dorn_ivan/

Наразі Іван Дорн намагається пробитися на музичний ринок Франції, дає концерти, виступає на корпоративах, зокрема перед росіянами (в'їзд до РФ йому заборонили на 50 років). Також він готується випустити російськомовний альбом, який написав у 2021 році, але не поспішає із релізом, "щоб не травмувати нікого в Україні".

"Розуміння, прощення та щирість врятують світ", - вважає співак.

Фото: https://www.instagram.com/dorn_ivan/

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита