Лайм

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Знаменитість відверто поділилася власною історією

Українська акторка, зірка фільму "Гуцулка Ксеня" Катерина Молчанова розповіла, що в неї виявили рак молочної залози. На щастя, захворювання вдалося діагностувати на ранній стадії, і в березні їй вже зробили необхідну операцію.

Пухлина виявилася незлоякісною, тому лікування обійшлося без хіміотерапії. Проте 35-річній жінці призначили курс радіотерапії та ліки, які блокують жіночі гормони. Про це Молчанова повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Українська ведуча повідомила про лікування раку, який повернувся через 12 років.

Катерина МолчановаФото: instagram.com/kate.molchanovaa

У публікації йдеться, що призначені препарати Катерина буде приймати наступні п'ять років, аби усунути вірогідність повторного утворення пухлини, також її введуть у штучну менопаузу.

"На початку лютого мені діагностували рак грудей. На початку березня мені зробили операцію, вирізали ракову пухлину. Груди зберегли і залишили декілька шрамів. Мені пощастило. Моя ракова клітина виявилася неагресивною і діагностували її дуже рано. Тому хіміотерапія непоказана", - написала акторка.

Знаменитість також поділилася, що часто відвідує лікарів та проходить планові обстеження, оскільки у її родині є люди, які страждали від онкології: "Ще на плановому візиті до гінеколога на початку грудня я планово попросила подивитися мої груди. Роблю перевірки з УЗД щороку. У моїй родині з обох ліній жінки хворіли на рак. Тож я завжди слідкувала за цим".

Наостанок зірка закликала підписниць не нехтувати турботою про власне здоров'я та вчасно проходити планові обстеження у лікарів, і у разі виявлення будь-яких симптомів не затягувати з лікуванням. У коментарях колеги та шанувальники висловили акторці слова підтримки та захопилися її силою відверто розповісти про свою історію боротьби з раком.

Читайте на тему: Дуже важко і емоційно: хвора на рак Шеннен Догерті зізналася, що готується до смерті.

в акторки діагностували онкологію на ранній стадії і вже видалили пухлину.Фото: instagram.com/kate.molchanovaa

"Також мені зробили генетичний тест, як у Аджоліни Джолі. Він перевіряє мою схильність до різних видів раку. І як у випадку з Джолі, мені пропонували б вирізати все що з великою імовірністю могло захворіти на рак, - також зазначила вона. - Тест виявився негативним. То ж мені не треба нічого вирізати. Але все одно тепер я маю постійно робити чекапи і приймати гормоноблокуючі ліки".

"Протягом останніх трьох років моє життя змінювалось багато разів. Я встигла пережити розлучення, депресивний епізод із прийомом антидепресантів, повномасштабне вторгнення, біженство з дитиною, усі приколи життя мами з дитиною в іншій країні та рак, - зізналася Молчанова. - Кожен цей етап був максимально трансформуючим. Але рак якось швидко, без запитань, відсік все непотрібне".

закликала жінок не нехтувати вчасними оглядами.Фото: instagram.com/kate.molchanovaa

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші