Лайм

Подружжя Зеленських привітало українців з Днем вишиванки: образи президента і першої леді

Володимир та Олена Зеленські одягнули унікальні вишиті сорочки

16 травня 2024 року в Україні та світі відзначають День вишиванки – свято, метою якого є популяризація та вшанування традиції носіння українського етнічного одягу. Володимир і Олена Зеленські привітали українців й друзів України зі святом, а також нагадали про важливість вишиванки для нашого народу.

Читайте також: Наша ідентичність: українські зірки у День вишиванки-2024 показали свої найкращі вишиті вбрання.

"Видимо чи невидимо, вона завжди під пікселем захисника й під формою рятувальника, під халатом медика, курткою енергетика, вона на волонтері, на вчителеві, на всіх, хто тримає оборону. Наші діти знають її змалечку. Вона – символ єднання всіх поколінь українців крізь століття. Її візерунок такий неповторний, бо вишивається нашими власними справами на полотні, витканому нашими цінностями. За роки спротиву агресії вона стала неформальним одностроєм усіх, хто відстоює людяність, свободу та право на ідентичність. З Днем вишиванки, Україно, українці та друзі України!", - написало подружжя у спільному дописі в Instagram.

Фото: instagram.com/zelenskyy_official/instagram.com/olenazelenska_official

Своє звернення президент і перша леді України записали в унікальному вишитому вбранні. Олена Зеленська вибрала вишиванку українського бренду Gaptuvalnya, який оспівує самобутність автентичної української вишивки.

Білосніжна вишита блузка з чорним орнаментом називається "Яворівський дивоцвіт", на створення візерунка дизайнерів надихнула краса і самобутність яворівської хустки.

Фото: gaptuvalnya.com

Президент України з'явився перед українцями у стильній вишиванці українського бренду Etnodim, який спеціалізується на виготовленні сучасних вишиванок.

Вишиванка як у Володимира Зеленського виконана з чорного льону та прикрашена білим орнаментом рівнового хреста, булави, меча, дубового листя, стилізованого герба та іншим. Візерунки несуть у собі символи сміливості, міцності, боротьби та історичного шляху України.

Фото: etnodim.ua

Дивіться також фото світових зірок Кетрін Винник, Лієва Шрайбера і Андрія Шевченка у вишиванках з орнаментами різних куточків України.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Лідер гурту "МЕРІ" пригадав Олегу Виннику форму російського офіцера

Лідер гурту "МЕРІ" Віктор Винник висловився про Олега Винника, який живе за кордоном під час війни

Вєрка Сердючка раптово скасувала виступ на фестивалі

Вєрка Сердючка не виступатиме на фестивалі ATLAS UNITED 2024 - команда Андрія Данилка назвала причину скасування виступу

Племінник Ольги Сумської відповів, чи порозумівся з акторкою після конфлікту в мережі

Український актор В'ячеслав Хостікоєв розповів, чи порозумівся зі своєю тіткою Ольгою Сумською після його інтерв'ю про Антоніну Паперну в Москві