Лайм

Наша ідентичність: українські зірки в День вишиванки-2024 показали свої найкращі вишиті вбрання

Дехто похвалився цілою колекцією унікальних сорочок

День вишиванки, присвячений збереженню традиції національного вбрання, в Україні щороку відзначається у третій четвер травня. У 2024-му він припав на 16 число, і з цієї нагоди зірки поділилися у соцмережах привітаннями, а також показали свої вишиті сорочки. Юрій Горбунов, Катя Осадча, Христина Соловій, Марина Узєлкова та інші оприлюднили пости на цю тему. Детальніше - читайте на сторінці нижче.

Читайте також: Я - українець, і цим пишаюсь! Красиві патріотичні привітання до Дня вишиванки.

Юрій Горбунов та Катя Осадча

"З Днем вишиванки! Наша історія! Наша гордість! Наша ідентичність! Наше ДНК!" - написав шоумен та ведучий у своєму Instagram та показав серію родинних кадрів, на яких позував у різних вишитих сорочках разом зі своєю обраницею, ведучою Катериною Осадчою.

Фото: instagram

Фото: instagram

"Сьогодні найошатніший день року, коли ми дістаємо свою найулюбленішу вишиванку і з гордістю нагадуємо світу, що ми нація зі своїм культурним кодом, - додала Осадча. - Ми різні, як і в кожному регіоні своя вишивка і свої традиційні кольори, але ми об’єднані тим, що ми українці".


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Katya Osadcha (@kosadcha)

Настя Каменських

"Я пам’ятаю, як моя бабуся вишивала сидячи за сімейним столом. Це було її найулюбленіше заняття, я й досі зберігаю її вишивки, як спогад про найтепліші моменти.

Насправді в нашій сім’ї вишиванку вдягали не лише на свята, вона була частиною нашого повсякденного життя. Мій дідусь мав їх неймовірну кількість, і завжди з таким трепетом обирав, яку ж саме сьогодні він хоче одягнути.

Я полюбляла сидіти в нього на руках та завжди з цікавістю розглядала яскраві орнаменти. Й по сьогодні я пронесла цю любов", - зазначила у Instagram співачка та показала кадр, на якому позувала у вишитому вбранні, що мало червоний візерунок на пишних рукавах.

Фото: instagram

Марина Боржемська

"З днем вишиванки, любі! Наше життя зараз в нашій ідентичності. Оберігаємо свої здобутки, свою історію, коріння та культуру", - поділилася своїми думками з приводу свята колишня дружина В'ячеслава Узєлкова Марина. На оприлюднених кадрах вона позувала у вишитій сукні, таке ж вбрання можна помітити і у її доньки.

Фото: instagram

Читайте на тему: День батька в Україні 2024: дата і історія свята.

Лілія Подкопаєва

"Вишиванка - це не лише одяг, а й спосіб вираження гордості за свої корені та національну спадщину", - зазначила українська олімпійська чемпіонка та постала у красивій вишитій сукні, виготовленій у синіх та пастельно-сірих кольорах.

Фото: instagram

Тетяна Літвінова

"З днем вишиванки, мої українці! Носили, носимо і носити будемо! Вишивали, вишиваємо і вишивати будемо! Мріяли, мріємо і мріяти будемо! Слава Україні!" - написала кулінарна експертка та показалася у вишиванці від Юлії Магдич. Рукава одягу були оздоблені вишивкою у синьому та жовтому відтінках.

Фото: instagram

Джамала

У День вишиванки 2024 виконавиця опублікувала серію архівних кадрів, на них показала часину своюєї колекції вишитих вбрань та сорочок. Також зірка зізналася, що для всієї колекції не вистачить навіть 40 фото:

"Для моєї колекції з вишиванок та сорочок насправді не вистачить не те, що каруселі з 10 фото. Якби можна було публікувати 40 - все одно мало. І в радості, і в горесті. З днем вишиванки!".


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Jamala (@jamalajaaa)

Христина Соловій

На одному з опублікованих в Instagram кадрі артистка постала у вишитій сорочці з широким поясом в зоні талії, а на іншому - у вишитій сорочці, яку поєднала із джинсами.

"День вишиванки для мене - символ того, як люди можуть змінювати світ навколо себе. У 2006 кілька студентів Чернівецького університету вирішили популяризувати українське і одягли на пари вишиті сорочки. У 2024 це свято відзначають у близько 100 країнах світу. Не існує маленьких вчинків чи неважливих людей", - написала знаменитість.

Фото: instagram

Фото: instagram

Читайте на нашому сайті: Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024.

Анна Неплях

"Шануйте свій генетичний код нації, приналежність до роду, який з кожним роком обʼєдную українців з ще більшою силою, - зазначила володарка титулу "Міс Україна Всесвіт-2021". - Ваша вишиванка - ваш надійний оберіг, який так красиво і сильно символізує любов, сімʼю, вірність, Батьківщину, благополуччя та процвітіння!".

Фото: instagram

Руслана Лижичко

"Вишиванка - наш унікальнийстиль, подарований Богом. У ній закодована ДНК нашоі нації, захисна енергетика та зв’язок поколінь. Дякуємо ЗСУ за можливість не втрачати цей зв’язок!" – написала у Instagram співачка, яка першою привезла до України переможний Кришталевий мікрофон "Євробачення" у 2004 році.

Фото: instagram

Григорій та Христина Решетніки

"Любі Українці, вітаємо вас з Днем Вишиванки! Це - генетичний код нашої нації! Нації вільної, сильної, незламної. Миру, злагоди та любові щиро бажаємо вам", - написало зіркове подружжя та показалося у вбраннях авторства дизайнерки Юлії Магдич.

Фото: instagram

Лілія Ребрик

"Найстильніше, найсимволічніше вбрання у світі! І найбільш сповнене сенсом. З днем вишиванки! Пишаюся, що гідна її носити", - зазначила у своєму блозі акторка, ведуча і багатодітна мама.

Фото: instagram

Катерина Кухар


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Kateryna Kukhar (@ekaterinakukhar_official)

SOWA

"З днем вишиванки! Колись хотіли знищити цю традицію у минулому, але завдяки нашим бабусям і прабабусям вона дійшла до наших днів і гріє душі ще сильніше. Код нації, культурна ідентичність - це все про нашу вишиванку. Тому сьогодні у наших вишиванках ми не лише демонструємо красу української культури, а й підкреслюємо нашу єдність і незламність", - написала 20-річна співачка та показалася на фото зі своєю мамою.

Фото: instagram

  • Духовни, Спілберг та інші знаменитості, які походять з України та підтримують її під час війни.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також