Лайм

У Львові попрощалися з актором Богданом Козаком, який помер на 84-му році життя: фото

Люди принесли багато живих квітів

У Львові відбулося прощання з українським актором Богданом Козаком, життя якого обірвалося у вівторок, 28 травня. Чин похорону пройшов у храмі Святої Трійці, після чого прощальна церемонія була у Національному театрі імені Марії Заньковецької, де працював народний артист.

Подробиці, а також фото у Telegram каналі опублікував голова Львівської ОВА Максим Козицький. У дописі він зазначив, що на прощанні "пролунали останні оплески для Корифея".

Читайте також: У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів".

Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

"Кажуть, з кожною прем’єрою, з кожною роллю актор проживає ще одне життя. Богдан Козак мав щастя – у нього їх було сотні, а ще були сотні акторів, яким він відкрив дорогу у професію. Сьогодні у Львові прозвучали останні оплески для Корифея. Богдане Миколайовичу, ви завжди будете жити у серцях вдячних глядачів та учнів", - написав чоловік.

Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

Поховали Богдана Козака на Личаківському кладовищі. Як можна побачити, на прощання люди приходили з оберемками живих квітів.

Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

Читайте на тему: Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима.

Нагадаємо, Богдан Козак помер у 83 роки. Значну частину свого життя народний артист України працював в Національному театрі імені Марії Заньковецької - з 1963 року. Його колеги зі щемом висловилися про тяжку втрату.

Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

Знаменитий чоловік був не лише актором, але й викладачем: у період з 2004 по 2010 рік він був деканом факультету культури і мистецтв у Львівському національному університеті імені Франка. У списку його учнів народні артисти нашої країни - Орест Гарда, Любов Боровська, Іван Довгалюк.

Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

За кар'єру актора Козак зіграв більше 100 ролей, був режисером деяких вистав, здобув наступні титули: лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, лауреат премії Національної спілки театральних діячів України імені Йосипа Гірняка.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також