Лайм

Українці домоглися скасування концерту російської балерини Захарової у Словенії: що відомо

Культура кенсалінгу продовжує активно діяти

У Словенії відмінили концерт прими-балерини Світлани Захарової, яка є уродженкою України, адже народилася у Луцьку. У Любліні вона мала презентувати свій проект під назвою "Моданс", проте завдяки зусиллям посольства України та Словенії показати свій виступ на міжнародній сцені їй не вдасться.

Балерину прибрали з переліку артистів Люблінського фестивалю. Про це зазначається у Telegram-каналі Міністерства закордонних справ України.

Читайте також: "А у нас все пучком": Потап показав, як виступав з російськомовними піснями у клубі.

Фото: t.me/Ukraine_MFA

"Черговий концерт російської прими-балерини Світлани Захарової з проєктом "Моданс" не відбудеться в Словенії. Завдяки комплексній роботі Посольства України в Словенії з представниками словенських державних установ та за сприяння української громади в Словенії виступ російської прими-балерини в рамках Люблянського фестивалю у столиці Словенії скасовано", - йдеться у джерелі.

У Міністерстві подякували партнерам за підтримку та допомогу у вирішенні даного питання: "Російська культура – культура агресії, терору, експансії та пропаганди. Дякуємо нашим партнерам за недопущення поширення російського так званого "великого мистецтва" на світових сценах та майданчиках".

Світлана Захарова - уродженка Луцька, яка обрала Росію та подалася будувати кар'єру в Большом театрі в Москві після закінчення Київського хореографічного училища. Окрім творчості, вона також займалася політикою: у 2007-11 роках була депутатом партії "Единая Россия", а у 2014, коли Росія почала агресію проти нашої країни, підтримала окупантів, підписавши листа на підтримку політики диктатора Путіна щодо збройної агресії в Україні.

Читайте на тему: Американська співачка LP вибачилася перед українцями за відео в худі з російським триколором.

Захаровій 44 рокиФото: wikipedia

Після початку повномасштабного вторгнення публічно озвучувати свою думку танцівниця не стала, проте позиція росіянки українського походження і так залишається зрозумілою: балерина продовжує працювати в країні-агресорці, їздить з концертами по світу і цього року навіть стала довіреною особою Путіна.

Кілька місяців тому російським ЗМІ жінка заявляла про те, що представляє російську культуру і кенселінг (культура скасування) на неї ніяк не вплине. "Де б я не виступала, у мене російська школа, все одно я скрізь представляла російський стиль та свій стиль", - казала вона. За антиукраїнські погляди Захарова у січні 2023 року потрапила під санкції РНБО.

Захаровій, як відомо, вже не вперше відмовляють у виступі. Раніше їй не вдалося презентувати свою творчість у Сеулі, Південна Корея, де вона мала так само вийти на сцену з проектом "Моданс". Тоді відміну прокоментували заявою про те, що прагнуть забезпечити артистам та глядачам безпеку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Буде що сказати в суді: адвокат Тімберлейка прокоментував арешт співака через "п'яне" водіння

Адвокат Джастіна Тімберлейка заявив, що має намір рішуче захищати співака в суді, якого звинувачують у водінні у нетверезому стані

Олександр Терен відповів, чи може на "Холостяку" закохатися у жінку з дитиною

Герой 13 сезону шоу "Холостяк" Олександр Терен Будько розповів, чи готовий будувати стосунки з жінкою з дитиною

Війна на виживання українців: лідер гурту "Фіолет" пояснив, чому пішов на фронт на третій рік вторгнення

Український музикант, письменник та лідер рок-гурту Фіолет Сергій Мартинюк зізнався, через що вирішив піти на фронт лише у 2024 році