Лайм

Вдягнув піксель з перших днів війни: де зараз фронтмен гурту "Нумер 482" Віталій Кириченко

Віталій Кириченко - український музикант, фронтмен рок-гурту "Нумер 482", візитівкою якого є пісня "Добрий ранок, Україно". Після початку повномасштабного вторгнення вокаліст полишив свої музичні справи і подався на фронт. Що відомо про життя рокера і де нині проходить його служба - далі в матеріалі theLime.

Читайте також: Де зараз співак-ветеран Михайло Панчишин, який виграв "Голос країни-2023".

Фото: Facebook / Віталій Кириченко

Віталій Кириченко є лідером та одним із засновників гурту "Нумер 482". Колектив було створено у 1998 році в Одесі, звідки родом його учасники. На назву гурту музикантів надихнуло їхнє рідне місто – до 2012 року цифри 482 були телефонним кодом Одеси.

У 2002 року гурт переїхав до Києва. У 2006-му "Нумер 482" представляли Україну на "Євро-2008" у Женеві. Також колектив свого часу брав участь у фестивалях "Таврійські ігри", "Коблево", EuroFoot (Швейцарія), "Тарасова Гора", "Музика Гідності" та інших.

У 2011 році колектив припиняє своє існування, проте вже за три роки знову збирається і випускає пісню "Добрий ранок, Україно", яка невдовзі стає їхнім головним хітом та візитівкою "Нумер 482".

Після 24 лютого 2022 року плани і життя Кириченка, як й кожного українця, кардинально змінилися. У перші дні великої війни артист разом із музикантом Володимиром Зюбіним доєдналися до лав ТрО.

"Як тільки довідався про вторгнення, почав дивитись новини, потихеньку збиратись, потім був невеличкий квест по воєнкоматам. Взяв із собою термобілизну, зимову куртку та спальний мішок. Нарешті приїхав у Солом’янський воєнкомат. Там стояла вже черга. Я вистояв у черзі десь годин десять. Після того, як ми зайшли, заповнили анкети й підписали контракт, нас вже не відпускали. Тобто, було сказано, або ви зараз їдете додому й відпочиваєте, а потім ми вас викликаємо, або ви зараз підписуєте контракт і вже залишаєтесь в штабі. Я одразу підписав контракт і залишився в штабі", - розповідав він в інтерв'ю Еспресо.

Читайте також: Який виглад має і чим зараз займається Ігор Воєвуцький – колишній соліст гурту "Авіатор".

Фото: Facebook / Віталій Кириченко

Як розповідав Кириченко, свою службу він розпочинав із 130 батальйону 241 бригади ТРО Києва, який він називав "наймузичнішим у ЗСУ".

"Просто уявіть – Антитіла, Тінь Сонця, Геннадій Мясоєдов, Нумер 482. У нас в кожній роті та взводі хлопці, які грають на гітарах, співають, - розповідав він у квітні 2023 року. - 130 батальйон з перших днів почати воювати, наш бойовий шлях – Київщина, Харківщина, Донбас. Не дивлячись на те, що ми загубили дуже багато наших товаришів, але все ж зберігаємо бойовий дух і готові виконувати накази. Все було б неможливим без підтримки наших рідних, близьких та волонтерів".

Згодом Віталій Кириченко доєднався до "Культурного Десанту", який займається підтримкою морально-психологічного стану бійців.

Фото: Facebook / Віталій Кириченко

"Так сталося, що в травні 2023 року я був відправлений у відрядження зі свого батальйону в 72-й центр морально-психологічної підтримки сил ТрО. Ми виконували завдання по морально-психологічному забезпеченню разом з психологами. Як тільки я почав служити в 72-му центрі, мені подзвонив мій товариш Мирослав Кувалдін, каже: "Віталій Олександрович, я тут перевівся зі своєї 69 бригади батальйону в "Культурний десант". Він мені розповів, що це таке і десь три місяці ми передзвонювалися, списувалися з Миколою Сєргою. Я не відразу перейшов, бо бачив, як на мене розраховують у центрі. Я хотів максимально відпрацювати там. Але прийшов певний момент, ми зустрілися, зіграли один концерт. Я не до кінця розумів філософію "Культурного десанту" тоді. Але Коля сказав, що я буду в тему. І мені здається, що я буду ефективним саме тут. Як сказав командир нашого підрозділу Вєння Воронецький - керівник нашого напрямку Херсонського: "Ваша гітара – це ваша суперзброя". Я відставив "калашматик", здав його, перевівся в 59 бригаду і долучився до "Культурного десанту"", - ділився лідер гурту "Нумер 482".

Читайте також: Зважувався багато часу: лідер гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк доєднався до ЗСУ.

Фото: Facebook / Віталій Кириченко

За словами Кириченка, після того, як він став військовослужбовцем, його життя докорінно змінилося. Щодо чоловіків, які ухиляються від мобілізації, то музикант вважає, що рано чи пізно кожен українець візьме до рук зброю.

"Або ти береш зброю і зі зброєю в руках захищаєш свою родину, місто, або приходить окупант і дає тобі в руки зброю, ставить в загродзагін - і ти йдеш захоплювати Литву, Польщу, Угорщину… Вибирай: або так, або так", - висловився Віталій Кириченко про ухилянтів в інтерв'ю "Армія FМ".

Фото: espreso.tv

Дізнайтеся також, де зараз Макс Михайлюк – герой "Холостяка", який казав, що йому не дали стати пілотом F-16.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також