Лайм

Марія Бурмака поділилася цікавим ефектом після нового альбому Вакарчука

Співачка оцінила "Той день"

Минулого місяця гурт "Океан Ельзи" випустив свій десятий студійний альбом "Той день". Марія Бурмака оцінила нову платівку, яка вийшла вперше за останні вісім років музичної діяльності Святослава Вакарчука. Сам музикант порівнював її із ранньою творчістю свого колективу, який цьогоріч відзначає 30-річчя.

Музичну "рецензію" співачка написала у себе на сторінці у Facebook. Артистка поділилася відчуттями від прослуховування пісень і розповіла, чим її зачепив кожен трек. У новий альбом "ОЕ" увійшло 12 композицій, зокрема пісня "Мукачево", яку гурт представив до виходу платівки "Той день". Решту треків українці, а також сама Бурмака, почули вперше в день релізу.

Читайте також: Будемо разом до перемоги: Вакарчук вчергове завітав до бійців на Донбасі і показав фото.

Фото: facebook.com/maria.burmaka

"Ну з піснею "Мукачево" все зрозуміло, вона вже встигла заїздити вуха. А от всі інші пісні я чула вперше. Пісня "Шіле", друга на платівці, зачепила постатю австрійського художника, знайшла прочитала текст, "цікаво, подумала, теж колись думала, як би виглядали картини Шопена, якби він їх писав". "2000 миль","Як ніколи", "Кольорові вежі", "Високі башти"... Щось подобалось більше, щось менше", – поділилася співачка.

Прослухавши пісню "Мамо" Марія Бурмака зрозуміла, що Святослав Вакарук дуже сумує за своїм батьком Іваном Вакарчуком, життя якого обірвалося у квітні 2020 року.

Читайте також: Святослав Вакарчук у день народження покійного батька зворушив особистою історією.

"Я вслухалась в слова, в інтонації і навіть у відсутність тієї вібрації в голосі. І зрозуміла, що цей альбом він писав для себе і тим гоїв свою душу. Можливо саме цим пояснюється те, що він не видавав пісню за піснею. А видав весь альбом із невідомих нікому пісень, окрім "Мукачева", звісно", - вважає артистка.

Також у прослуховуванні нового альбому Вакарчука Бурмака відчула цікавий ефект.

"Це ніби і Вакарчук, якого ти знаєш, але раптом чуєш шось зовсім невідоме. Спочатку, звісно, знайомі вокальні інтонації. Потім знайомі мелодійні ходи. Десь впізнаєш фрази з попередніх заслуханих до дір хітів. Прості слова, але раніше, коли слухали окремо кожну пісню, здавалося, що в кожному слові-глибинні сенси. Може, так і було. Тут спочатку, коли слухала вже 5-6-7 пісню, мені цих сенсів бракувало. Любов, вогонь, вино — це все є, але ж ми всі стали старші. І от коли я почула пісню "Мамо" під номером 10, то зловила відчуття, що людина вийшла до людей із повністю відкритим забралом", - поділилася вона.

Читайте також: Святослав Вакарчук у День Незалежності зворушив виконанням гімну України разом з військовими.

Пісню "Вогонь", яка стоїть після треку "Мамо", Бурмака назвала "спуском після кульмінації". А останню "Пісню пісень" - "філософським епілогом".

"Таке враження, що Святослав Вакарчук щось недосказане і тремтливе зрозумів в собі і вирішив це розповісти. Виплеснути те, що може спочатку не хотів і виносити на суд слухачів. Ніби саме зараз, саме в цей час він хотів достукатись до когось. До мене він достукався. І тоді я вирішила почати слухати знов. Не з розкрученої вже "Мукачево", а з Шіле. І мене торкнуло", - пудсумувала співачка.

Фото: instagram.com/okeanelzy_official

Раніше Марія Бурмака розповіла, як переживає втрату брата на війні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також