Лайм

"Найрідніший інструмент за час війни": Вакарчук показав особливу гітару з підписами військових

З нею музикант дав 285 виступів на фронті

Святослав Вакарчук, лідер гурту "Океан Ельзи", який цьогоріч відзначає 30-річчя, показав унікальну акустичну гітару. Вона супроводжує музиканта у всіх його поїздках на фронт.

На сторінці в Instagram співак зізнався, що під час війни цей музичний інструмент став для нього найріднішим, адже корпус підписаний українськими військовими, яким Вакарчук піднімає бойовий дух на своїх міні-концертах поблизу передової.

Читайте також: Будемо разом до перемоги: Вакарчук вчергове завітав до бійців на Донбасі і показав фото.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

"Ця гітара стала для мене найріднішим інструментом за час війни. Я дав із нею 285 виступів на фронті та в прифронтових містах. Навіть не уявляю себе без неї... Хто б міг подумати, що я, такий piano man, закохаюся в гітару Але... такі часи", - написав він.

Докладніше про унікальний музичний інструмент Вакарчук розповів у програмі It Goes To 11 для академії звукозапису GRAMMY. Це вінтажна гітара, якій вже понад 50 років.

"Я купив її у свого друга. Це вінтаж, акустична гітара Martin 1969 року. Не знаю, кому вона належала до нас, думаю, вона, звичайно, надійшла зі США, тому що це американська гітара", - розповів Вакарчук.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Святослав вважає цей вінтажний інструмент не просто інструментом – це музичний друг, позначений написами і підписами тих, для кого він грає.

"Я багато виступаю на передовій і я там зустрічаюся з військовими. Я беру цю гітару з собою, і співаю їм свої пісні, і намагаюся підняти їхній бойовий дух і підняти настрій. І це те, без чого я не можу жити. Ви можете побачити багато написів на передній стороні цієї гітари. Ці написи залишені тут українськими офіцерами і солдатами різних полків та бригад. Для мене це велика честь мати їх на цій гітарі. Тому що щоразу, коли я граю на ній, це нагадує мені дуже важкі, важливі часи, в яких ми зараз живемо", - зазначив лідер "ОЕ".

Раніше ми писали, що Марія Бурмака поділилася цікавим ефектом після нового альбому Вакарчука.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також