RU  UA

Lifestyle

Вирішили схуднути? Чим замінити макарони, смажену і жирну їжу

Що їсти, щоб не поправлятися і не ходити голодним

Для схуднення обов'язково потрібно дотримуватися правильного режиму харчування. Але не всі знають, що це не означає виключити з раціону всі ситні продукти. У цьому матеріалі ми розповімо вам, чим можна замінити звичну їжу, щоб худнути і при цьому не ходити голодним.

Жири

Абсолютно неправильно думати, що при схудненні потрібно повністю відмовлятися від жирів. Вони необхідні організму, адже без них не засвоюється величезна кількість вітамінів, наприклад, вітамін А.

Але жири повинні бути корисними. Найкраще вживати рослинні жири, насичені різними вітамінами і мікроелементами, які містяться в таких продуктах: авокадо, оливкова олія, маслини, горіхи, насіння соняшнику і гарбуза, арахісове масло (якщо у вас немає алергії на арахіс).

Хліб

Хліб також може залишатися у вашому раціоні, але він повинен бути правильним. Виключити потрібно батон, здобу і інші вироби зі звичайної пшеничної муки.

А ось чорний і зерновий хліб - дуже корисні. Але важливо пам'ятати, що ці продукти містять велику кількість вуглеводів, тому вживати їх краще в першій половині дня. Також хорошою альтернативою хліба можуть стати дієтичні хлібці.

Смажена їжа

Замість смаженої їжі можна їсти щось печене або тушковане. Овочі, м'ясо, рибу і інші подібні продукти можна готувати в мультиварці або у високій сковороді, додаючи замість масла соус. Так блюдо вийде м'яким, соковитим і збереже в собі більше вітамінів.

Ну а дієтичні млинці, битки, куряче філе, яйця можна пекти на тефлоновій сковороді, або ж на невеликій кількості оливкової або кокосової олії.

Макарони

Якщо ви любите макарони, вам не обов'язково з ними прощатися на час схуднення. Єдине, що потрібно запам'ятати - макарони повинні бути з твердих сортів пшениці.

Як добавки можна використовувати соуси з авокадо, томатів, солодкого перцю. Також можна приготувати макарони з курячим філе або грибами, насипавши зверху трохи тертого сиру.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Їхні навички маніпулювання зашкалюють: які знаки Зодіаку найхитріші

Астрологи назвали самые хитрые знаки Зодиака - Скорпион, Близнецы, Рыбы

Добриво з кефіру – універсальне підживлення: як його приготувати і використовувати на городі

Какое универсальное удобрение можно приготовить на основе кефира, как его применять, а также для каких растений оно подходит

Мінісукні, в яких ви будете найяскравішою зіркою випускного вечора: добірка актуальних фасонів

Какие фасоны и расцветки выпускных платьев в длине мини присмотреть на праздник, чтобы выглядеть стильно и выделяться из толпы