RU  UA

Lifestyle

Запашний різдвяний калач за годину: простий рецепт і поради приготування

Як швидко і легко зробити традиційне частування

Часто господині думають, що приготувати традиційний калач на Різдво досить складно. Але виявляється, це не зовсім так. Ми вже з'ясували, як спекти це частування без особливих зусиль. І готові поділитися з вами докладним рецептом.

Отже, для приготування цього ароматного частування вам знадобляться наступні інгредієнти: молоко (135 мл), куряче яйце, борошно (245 г), цукор (30 г), сіль (щіпка), масло вершкове (30 г), цукор ванільний (щіпка) , дріжджі сухі (6 г). Для начинки: цукор (3 ст. л.), кориця мелена (1 ст. л.). Для посипання: куряче яйце, мак (0.5 ст. л.).

Крок 1: Всі інгредієнти для тіста потрібно ретельно змішати між собою і відправити в мультиварку або хлібопічку на 30 хвилин в режимі "Тісто" або "Випічка".

Крок 2: Потім тісто потрібно розділити на 3 частини, кожну з них розкачати в коло товщиною приблизно 1-2 см, посипати корицею і цукром. Потім кола потрібно скласти один на інший, як ніби ви збираєте торт.

Крок 3: Майбутній калач потрібно розрізати на 8 рівних частин, залишивши серединку цілою. У вас повинно вийде коло з надрізами, схоже на квіточку.

Крок 4: Далі з кожної пелюстки тіста ви можете зліпити фігурки на свій розсуд. Можна акуратно загорнути пелюстки, можна вирізати на них візерунки, а можна і просто залишити рівними.

Крок 5: Тепер калач потрібно змастити яйцем за допомогою кондитерського пензлика і присипати маком.

Крок 6: Викладіть тісто на деко, застелене папером для запікання. І відправте в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як врятувати редиску від хрестоцвітної блішки: народні методи

Чем опасна для редиски крестоцветная блошка, как от нее можно избавиться с помощью древесного пепла, табачной пыли, порошка пижмы

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Как в домашних условиях сделать вафли из кабачка с творогом и твердым сыром, чтобы разнообразить меню своей семьи на завтрак

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Как можно использовать остатки черствой паски, которая осталась после Пасхи, какие простые десерты можно из нее приготовить