Лайм

Час зберігати корисні рецепти: 5 оригінальних страв для пасхального столу

Що приготувати на Великдень 2020

В Україні на час карантину, як мінімум до 24 квітня, заборонені всі масові релігійні заходи, зокрема святкування Великодня. Але багато віруючих все одно будуть відзначати це свято вдома в колі сім'ї, тому ми вирішили допомогти вам підібрати прості і смачні святкові частування.

Фруктовий лід

Це простий, корисний і смачний десерт, який відмінно підійде навіть тим, хто стежить за своєю фігурою. Для приготування вам знадобляться 500 мл води, 250 мл фруктового соку з м'якоттю, 200 г цукру, 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку і пакетик желатину.

Желатин потрібно розчинити у воді і залишити на 5 хвилин, потім разом з цукром поставити його на плиту і довести до повного розчинення на повільному вогні. Після цього слід додати свіжий сік, перемішати і через хвилину зняти з плити. Процідити через сито, остудити і додати лимонний сік. Перелити масу в формочки і відправити в морозилку на 2 години.

Фото: cdn.lifehacker.ru

Курчата

Вам знадобляться 6 курячих яєць, 2 ст. л. майонезу, 2 ч. л. гірчиці, 1 невелика морквина, щіпка солі і чорний перець горошком. Для початку відваріть яйця круто, остудіть їх під холодною водою і почистіть від шкаралупи. Потім акуратно відріжте чверть яйця, дістаньте жовток і зробіть на лінії розрізу білка "зубчики".

Жовток змішайте з гірчицею і майонезом, потім додайте спеції і ретельно перемішайте. Перекладіть цю суміш в кондитерський мішок і акуратно наповніть нею білки. Потім помістіть на голову майбутнього курчати капелюшок, виріжте з моркви маленькі трикутники, щоб зробити курчатам дзьоби і лапки. А з перцю-горошку зробіть очі.

Фото: cdn.lifehacker.ru

Закуска "Морквина"

Вам потрібні такі продукти: 230 г вершкового сиру, 50 г сиру чеддер, пачка солоних крекерів, 3 пір'їнки зеленої цибулі, 1 ст. л. майонезу, 1 ч. л. білого оцту, 1 ч. л. вустерширського соусу, 0,5 ч. л. гірчичного порошку, 0,5 ч. л. часникового порошку, петрушка і інша зелень, сіль і спеції за смаком.

Всі інгредієнти, крім печива, зелені і чеддеру, потрібно акуратно змішати між собою. Потім подрібнити за допомогою блендера до отримання однорідної густої маси. Викладіть на тарілку у формі морквини, потім із зелені зробіть бадилля, а чир чеддер натріть і розкладіть зверху. З боків тарілки викладіть крекер, щоб його можна було брати і вмочати в закусу.

Фото: cdn.lifehacker.ru

Яйця з паштетом

Інгредієнти: курячі яйця 6 штук, паштет курячий 1 банка, зелень 1 пучок. Для початку відваріть яйця круто, остудіть і почистіть від шкаралупи. Потім видаліть жовтки, вони в цьому рецепті не використовуються, тому можна залишити їх для якоїсь іншої страви. Заповніть білки паштетом і посипте зверху дрібно нарізаною зеленню. Також можна трохи полити закуску майонезом.

Фото: jrati.ru

Яйця з сиром і часником

Продукти: курячі яйця 6 штук, часник 1-2 зубчики, твердий сир 120 г, часниковий соус або майонез 3-4 ст. л., пучок зелені, сіль, перець за смаком. Яйця, як і в попередньому рецепті, слід відварити і почистити. Потім розрізати навпіл і видалити жовтки. Сир натерти на дрібній тертці, зелень дрібно нарізати, часник пропустити через прес.

Змішати жовтки і всі інші інгредієнти, додати до них соус і спеції і розім'яти все виделкою до отримання однорідної густої маси. Потім акуратно наповнити начинкою половинки білків, прикрасити зеленню і подавати до столу.

Фото: lh3.googleusercontent.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці