img

Новини

14:56 Долар відновлює позиції завдяки торговим угодам Трампа
14:54 Індія ліквідувала трьох бойовиків, відповідальних за напад на туристів у Кашмірі
14:49 На Хмельниччині депутат забув задекларувати літак
14:37 На Львівщині затримали адвоката: організував схему для ухилянтів і погрожував судді вбивством
14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
13:40 Море, усмішки та обійми: Усики зачарували фотосетом на іспанському пляжі
13:34 В Укргідрометцентрі розповіли, коли припиняться дощі і грози
img Суспільство
13:33 СБУ затримала трьох людей, які підозрюються у коригуванні ракетних ударів росіян по Україні
13:31 Кремль заговорив про "застій" у відносинах з США на тлі заяв Трампа
img Політика
13:16 Зеленський підписав закон про додаткові виплати викладачам військових вишів
До всіх новин
М'ясні біляші рецепт - як приготувати вдома страву казахської кухні
Простий рецепт знаменитої страви

Як приготувати вдома смачні казахські біляші з м'ясом: рецепт і секрети місцевої кухні

Середа, 13 травня 2020, 07:12

Фото: pixabay.com

ava
Тамара Котенко

Експерт у галузі моди та кулінарії, корисний порадник з питань догляду за собою, знавець традицій і народного календаря.

Багато хто любить біляші з дитинства. Це знамените частування стало популярним практично по всьому світу, і не дарма, адже воно є одночасно дуже смачним і ситним. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як швидко і легко приготувати справжні біляші самостійно.

Вам знадобляться такі продукти: борошно (2.5 склянки), вода (1 склянка), дріжджі (10 г), цукор (1 ч. л.), сіль (за смаком), олія рослинна (для смаження). Для начинки: вода (0.5 склянки), цибуля (2 шт.), куряче м'ясо (600 г), перець і сіль (за смаком).

Фото: dom-pchel.ru

Крок 1: Для початку потрібно замісити тісто. Для цього слід з'єднати борошно, цукор, сіль і дріжджі і ретельно перемішати. Потім додати воду і замісити масу руками.

Крок 2: Тепер слід приготувати начинку. Куряче м'ясо потрібно пропустити через м'ясорубку, цибулю почистити і теж подрібнити. Посолити і поперчити начинку за смаком, потім додати воду і гарненько перемішати.

Крок 3: Готове тісто розрізати на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкачати в круглий млинець товщиною приблизно 0.5 см. У середину покласти начинку, після цього скласти біляш і акуратно защипнути пальцями краї. Щоб вони з'єдналися щільніше, можна злегка змочити тісто водою.

Крок 4: Розігріти в глибокій сковороді рослинну олію. Її повинно бути досить багато, щоб біляші готувалися майже так само, як у фритюрі.

Крок 5: Обсмажити кожен біляш з обох сторін до появи хрусткої золотистої скоринки. Подавати гарячими.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

img img
•••
М'ясні біляші рецепт - як приготувати вдома страву казахської кухні
img

Новини

14:56 Долар відновлює позиції завдяки торговим угодам Трампа
14:54 Індія ліквідувала трьох бойовиків, відповідальних за напад на туристів у Кашмірі
14:49 На Хмельниччині депутат забув задекларувати літак
14:37 На Львівщині затримали адвоката: організував схему для ухилянтів і погрожував судді вбивством
14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
13:40 Море, усмішки та обійми: Усики зачарували фотосетом на іспанському пляжі
13:34 В Укргідрометцентрі розповіли, коли припиняться дощі і грози
img Суспільство
13:33 СБУ затримала трьох людей, які підозрюються у коригуванні ракетних ударів росіян по Україні
13:31 Кремль заговорив про "застій" у відносинах з США на тлі заяв Трампа
img Політика
13:16 Зеленський підписав закон про додаткові виплати викладачам військових вишів
До всіх новин
М'ясні біляші рецепт - як приготувати вдома страву казахської кухні
Простий рецепт знаменитої страви

Як приготувати вдома смачні казахські біляші з м'ясом: рецепт і секрети місцевої кухні

Середа, 13 травня 2020, 07:12

Фото: pixabay.com

ava
Тамара Котенко

Експерт у галузі моди та кулінарії, корисний порадник з питань догляду за собою, знавець традицій і народного календаря.

Багато хто любить біляші з дитинства. Це знамените частування стало популярним практично по всьому світу, і не дарма, адже воно є одночасно дуже смачним і ситним. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як швидко і легко приготувати справжні біляші самостійно.

Вам знадобляться такі продукти: борошно (2.5 склянки), вода (1 склянка), дріжджі (10 г), цукор (1 ч. л.), сіль (за смаком), олія рослинна (для смаження). Для начинки: вода (0.5 склянки), цибуля (2 шт.), куряче м'ясо (600 г), перець і сіль (за смаком).

Фото: dom-pchel.ru

Крок 1: Для початку потрібно замісити тісто. Для цього слід з'єднати борошно, цукор, сіль і дріжджі і ретельно перемішати. Потім додати воду і замісити масу руками.

Крок 2: Тепер слід приготувати начинку. Куряче м'ясо потрібно пропустити через м'ясорубку, цибулю почистити і теж подрібнити. Посолити і поперчити начинку за смаком, потім додати воду і гарненько перемішати.

Крок 3: Готове тісто розрізати на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкачати в круглий млинець товщиною приблизно 0.5 см. У середину покласти начинку, після цього скласти біляш і акуратно защипнути пальцями краї. Щоб вони з'єдналися щільніше, можна злегка змочити тісто водою.

Крок 4: Розігріти в глибокій сковороді рослинну олію. Її повинно бути досить багато, щоб біляші готувалися майже так само, як у фритюрі.

Крок 5: Обсмажити кожен біляш з обох сторін до появи хрусткої золотистої скоринки. Подавати гарячими.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

img img
•••