Лайм

Як приготувати вдома смачні казахські біляші з м'ясом: рецепт і секрети місцевої кухні

Простий рецепт знаменитої страви

Багато хто любить біляші з дитинства. Це знамените частування стало популярним практично по всьому світу, і не дарма, адже воно є одночасно дуже смачним і ситним. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як швидко і легко приготувати справжні біляші самостійно.

Вам знадобляться такі продукти: борошно (2.5 склянки), вода (1 склянка), дріжджі (10 г), цукор (1 ч. л.), сіль (за смаком), олія рослинна (для смаження). Для начинки: вода (0.5 склянки), цибуля (2 шт.), куряче м'ясо (600 г), перець і сіль (за смаком).

Фото: dom-pchel.ru

Крок 1: Для початку потрібно замісити тісто. Для цього слід з'єднати борошно, цукор, сіль і дріжджі і ретельно перемішати. Потім додати воду і замісити масу руками.

Крок 2: Тепер слід приготувати начинку. Куряче м'ясо потрібно пропустити через м'ясорубку, цибулю почистити і теж подрібнити. Посолити і поперчити начинку за смаком, потім додати воду і гарненько перемішати.

Крок 3: Готове тісто розрізати на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкачати в круглий млинець товщиною приблизно 0.5 см. У середину покласти начинку, після цього скласти біляш і акуратно защипнути пальцями краї. Щоб вони з'єдналися щільніше, можна злегка змочити тісто водою.

Крок 4: Розігріти в глибокій сковороді рослинну олію. Її повинно бути досить багато, щоб біляші готувалися майже так само, як у фритюрі.

Крок 5: Обсмажити кожен біляш з обох сторін до появи хрусткої золотистої скоринки. Подавати гарячими.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу