Лайм

Готуємо на вихідних торт Лимонник: простий рецепт десерту до чаю

Як легко і швидко зробити смачне частування

Лимонник - улюблені ласощі багатьох ще з самого дитинства. Цей торт часто продавали в їдальнях і буфетах, а м'які коржі і повітряний лимонний крем асоціювався зі святом. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко приготувати торт з дитинства самостійно.

Вам знадобляться такі інгредієнти: лимон (1 шт.), борошно (2 склянки), вершкове масло (150 г), яйця (6 шт.),цукор (1.5 склянки), швидкорозчинний желатин (10 г), сода (0.5 ч. л.), сіль (0.5 ч. л.), ваніль (за смаком).

Фото: pastry.kiev.ua

Крок 1: Яйця і масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.

Крок 2: Розбити 5 яєць і відокремити жовтки від білків, 1 яйце залишити цілим.

Крок 3: Білки прибрати в холодильник, а жовтки залишити в зручній ємності для приготування тіста.

Крок 4: За допомогою дрібної терки зняти з лимона цедру, а сік акуратно видавити в склянку.

Крок 5: До жовтків додати половину склянки цукру, ваніль і останнє яйце (і жовток, і білок).

Крок 6: Перетерти всі інгредієнти міксером до отримання однорідної маси.

Крок 7: Додати цедру і продовжити збивати ще декілька хвилин.

Крок 8: Соду погасити лимонним соком і додати до решти продуктів.

Крок 9: Продовжити акуратно збивати тісто і всипати в нього борошно. Робити це потрібно поступово, щоб не було грудочок. Готове тісто має нагадувати станом густий мед. Якщо тісто стікає з віночка, його потрібно продовжити збивати, доки воно не стане густим і щільним.

Крок 10: Деко застелити папером для випічки, викласти все тісто на папір і рівномірно розподілити по всій поверхні. Товщина шару не повинна бути більше 15 мм.

Крок 11: Випікати в духовці приблизно 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Коли тісто змінить колір на темно-жовтий або кавовий - воно готове. Ступінь готовності можна перевірити за допомогою зубочистки. Але не відкривайте духовку занадто часто, бісквіт не любить протягів.

Крок 12: Перекласти бісквіт на дошку і акуратно відрізати краї, щоб надати торту красиву форму. Розрізати прямокутник на 2 однакових за розміром коржа. Дати бісквіту повністю охолонути. Відрізані краї перекласти в миску і перемолоти до стану крихти. Нею пізніше потрібно посипати готовий торт.

Крок 13: Лимонний торт дуже важко різати через м'який крем. Тому краще відразу скласти коржі один на одний і розрізати на заготовки майбутніх порцій.

Крок 14: Охолоджені білки вилити в глибоку ємність. Поставити цю ємність в дуже холодну воду.

Крок 15: Додати дрібку солі і збивати до отримання густої і стійкої піни.

Крок 16: У чашці розчинити желатин в 50 мл води. Потім в окремій ємності змішати склянку цукру і ще 50 мл води і лимонний сік (1-2 столових ложки) і поставити на плиту. Коли рідина почне закипати, додати желатин і перемішати. При наступному закипанні зняти каструлю з вогню.

Крок 17: Тепер потрібно безперервно збивати білки міксером, поступово вливаючи тонким струмком цукрову суміш. Готовність крему ви побачите відразу. Він вийде білосніжним, густим і повітряним з красивим глянсовим блиском.

Крок 18: Тепер на заготовлені коржі потрібно викласти крем товстим шаром (приблизно 1-1.5 см), розрівняти крем так, щоб він прийняв прямокутну форму. Покласти зверху по другому коржу і трохи притиснути. Зверху викласти весь крем, який залишився, обмазати коржі з усіх боків. Посипати торт крихтою з тіста. Прибрати в холодильник на 2 години до повного застигання желатину. Десерт готовий!

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу