Напередодні свят господині намагаються ретельно продумувати новорічне меню, обирають рецепти цікавих салатів і обмінюються ідеями, що приготувати, щоб "задобрити" символ наступаючого року. theLime вирішив підібрати для вас кілька страв з курки, які можна поставити на стіл в новорічну ніч.
Як відомо, наступаючий рік - рік металевого Бика. Таким чином, у Новий рік слід відмовитися від страв, основним або додатковим інгредієнтом в яких є яловичина або телятина, а також від холодцю і паштетів з телячої або яловичої печінки. Тому новорічне меню можна урізноманітнити закусками і основними стравами з курки.
Салат з куркою та апельсином
Інгредієнти: куряче філе (250-300 г), твердий сир (200 г), апельсин (1 шт.), червона цибуля (0,5 шт.), розмарин, листя салату (5-6 шт.), рослинна олія (для смаження), оливкова олія (1 ст. л.), лимонний сік (1 ст. л.), діжонська гірчиця (1 ч. л.), кунжут (1 ч. л.), сіль, чорний перець.
Куряче філе (грудку) промити під проточною водою, очистити від плівок, нарізати кубиками. Викласти на розігріту сковороду і підсмажити до золотистої скоринки на рослинній олії.
Листя салату промити під водою, за допомогою паперових рушників видалити вологу, порвати руками на акуратні шматочки.
Твердий сир порізати кубиками.
Апельсин почистити від шкірки і білих прожилок, залишивши тільки м'якоть.
Лук очистити від лушпиння, нарізати півкільцями.
Зробити заправку: змішати 1 ст. л. лимонного соку з 1 ст. л. оливкової олії і 1 ч. л. діжонської гірчиці.
З'єднати у салатнику всі інгредієнти, заправити, посипати зверху обсмаженим кунжутом.
Курячі ніжки в медовому маринаді
Інгредієнти: курячі гомілки або стегна (6-10 шт.), рідкий мед (1 ст. л.), лимонний сік (1 ст. л.), вода (¼ склянки), сушений розмарин (½ ч. л.), сіль, перець, спеції - за смаком.
Гомілки або стегна ретельно промити, зняти з них шкіру, підсмажити до золотистої скоринки на сковороді з рослинною олією.
Мед і лимон змішати з теплою водою, потім додати туди спеції і залити цим маринадом курку.
Накрити кришкою і залишити тушкуватися 10-15 хвилин.
Курка з сиром "по-французьки"
Інгредієнти: філе куряче (600-800 г), сир твердий (200 г), майонез (70 г), цибуля ріпчаста (1-2 шт.), масло рослинне, сухарі панірувальні (1 ст. л.), сіль, перець.
Куряче філе промити, розрізати на дві частини, посолити, поперчити і трохи відбити.
Лук очистити від лушпиння, нарізати півкільцями.
Сир натерти на крупній тертці.
Взяти форму для запікання, змастити її маслом, присипати сухарями, викласти цибулю.
Потім викласти шар курячого філе, змастити майонезом, потім ще шар цибулі. Зверху посипати натертим сиром.
Розігріти духовку до 180°С і випікати 40-45 хвилин.
- Раніше ми розповіли про смачні салати з рибою, які замінять "Шубу".
- Читайте також на theLime рецепти простих страв з грибами на Новий рік.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.