Лайм

Печемо вдома ароматний пиріг-манник: простий рецепт і поради

Побалуйте сім'ю смачним десертом

Зимові вечори - це ідеальний час, щоб зібратися усією родиною за столом, обговорити, як пройшов день, і поділитися своїми планами на найближче майбутнє. Цю невимушену атмосферу доповнить чаювання з пирогом. І якщо ви втомилися за новорічні свята від креативних десертів, theLime радить спробувати зробити пиріг-манник, з рецептом якого у вас не буде особливих проблем.

Інгредієнти: крупа манна (1,5 склянки), молоко (1 стакан), цукор (1 склянка), яйце (3 шт.), масло вершкове (50 г), розпушувач (1 пакетик), сіль (щіпка).

Фото: pixabay.com

Приготування

Манну крупу залийте молоком і залиште набухати приблизно на годину.

Порада: Манник можна зробити не тільки на молоці, але і на кефірі або сметані. Якщо ви вибрали варіант зі сметаною, для цього рецепта необхідно взяти ті самі інгредієнти, тільки манки - 120 г, сметани - 200 г і борошна - 100 г (попередньо просіяти через сито).

Яйця збити вінчиком з сіллю, цукром і розтопленим вершковим маслом. Отриману суміш висипати в манку з молоком, додати розпушувач і добре перемішати. Потім перелити тісто у форму.

Порада: Якщо у вас силіконова форма - відразу вилийте тісто в неї, а якщо металева або керамічна - попередньо змастіть її маслом або застеліть пергаментним папером.

Поставте запікати в розігріту до 180°С духовку приблизно на 50-60 хвилин.

Порада: Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки. Якщо тісто всередині сире - зубочистка буде вологою і навпаки.

Після того, як пиріг охолов, його можна прикрасити цукровою пудрою і подавати з варенням, згущеним молоком або джемом.

Порада: У тісто також можна додати родзинки, горіхи, сухофрукти, нарізані яблука.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні