Лайм

Як приготувати та не зіпсувати паску: перевірений рецепт Тетяни Литвинової

Спробуйте рецепт від судді кулінарного шоу "МастерШеф"

Якщо ви не профі в кулінарії, це ще не означає, що у вам не вдасться приготувати смачну паску на свята. Існують десятки (якщо не сотні) різноманітних рецептів пасхальної випічки, і деякі з них зовсім не є такими вже складними, як це може здатися.

Екс-суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Тетяна Литвинова пропонує своїм підписникам перевірений рецепт паски, яким користується вже 10 років.

Для приготування випічки на Великдень нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Молоко (250 мл)
  • Дріжджі (18 г)
  • Борошно (1-1,2 кг)
  • Яйця (8 жовтків і 5 білків)
  • Сметана (125 г)
  • Цукор (500 г)
  • Масло вершкове (250 г)
  • Ванілін (1 пакет)
  • Сік лимона (1 лимон)
  • Цедра лимона (1 лимон)
  • Кардамон (1 ч. ложка)
  • Ізюм (250 г)

Також для приготування акуратної паски будуть потрібні формочки 12,5 - 13 см (4 шт.)

Як приготувати смачну паску:

Спершу запарьте тісто: вимісіть муку в гарячому молоці, додайте дріжджі та ретельно перемішайте. Закрийте опару плівкою або кришкою, щоб їй було тепло.

Поки опара підходить, збийте білки та жовтки, але не все відразу. Спочатку відокремте білки від жовтків, збийте окремо білки, а потім - жовтки. Щоб білки швидше збивалися додайте дрібку солі, а трохи пізніше додайте цукор. Потім додайте цукор в жовтки і збивайте до білого кольору.

Візьміть опару, яка вже підійшла. Додайте до неї білки та жовтки. Добре перемішайте. Додайте трохи борошна і ще раз старанно перемішайте. Накрийте харчової плівкою та дайте підійти - це займе 1,5 - 2 години.

Додайте до тіста лимонну цедру, потім - ванілін. Якщо використовуєте ванільний цукор, то візьміть 3 пакети. Далі розтоплене вершкове масло необхідно змішати зі сметаною і додати до тіста. Також додайте сік одного лимона. Розмішайте.

Додайте просіяне борошно, викладайте на стіл і починайте вимішувати руками. Коли тісто почне потроху відлипати від столу, починайте додавати родзинки та добре перемішайте.

Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Далі зробіть порцію, вкладіть в миску та накрийте харчовою плівкою, дайте тісту підійти в теплому приміщенні 3-4 години. Після цього розподіліть тісто по формах і дайте ще трохи підійти. Пізніше помістсть до духовки на 40 хв та випікайте при температурі 160 градусів.

Як тільки паски охолонуть, можете починати наносити глазур та інші прикраси.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні