Лайм

Готуємо вдома курячу шаурму з овочами: простий рецепт і поради

Рецепт відніме не більше 40 хвилин, але при це дозволить навіть заощадити

Багато хто побоюється їсти на вулицях популярний міський фастфуд, але при цьому ніколи не пробували приготувати його вдома з якісних продуктів та з дотриманням усіх норм. А це доволі просто. Якщо ви вже спробували приготувати домашню піцу, пропонуємо згадати простий рецепт шаурми з куркою, для приготування якого знадобиться не більше 30-40 хвилин.

Отже, для чотирьох порцій ситної шаурми нам знадобляться такі інгредієнти: тонкий лаваш (4 шт), куряче філе (300 г), морква по-корейськи (300 г), капуста пекінська (300 г), огірки (300 г), майонез ( 100 г), кетчуп (100 г), сіль, перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати шаурму в домашніх умовах:

Перш за все, якщо ви не знайшли готову моркву по-корейськи або бажаєте приготувати її самостійно, займемося саме нею. Рецепт цієї закуски ми описували тут.

Поки настоюється морква по-корейськи, підготуйте курку для шаурми: порізавши на шматочки, її можна запекти в духовці, мікрохвильовій печі, мультиварці або просто обсмажити на сковороді.

В процесі помийте овочі. Помідори та огірки наріжте тонкими скибочками. Пекінську капусту - тонкою соломкою. Далі подрібніть куряче м'ясо - чим дрібніше воно буде, тим м'якшою та смачнішою вийде шаурма.

На третину лаваша викладіть 2-3 ст. ложки соусу з кетчупу та майонезу і розмажте по всій площині. Зверху викладіть овочі. На овочі - курку. На курку - моркву. Загорніть лаваш з обох сторін, а далі скрутіть в рулет.

Смажити шаурму варто на сухій та добре прогрітій сковороді-гриль - приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Вогонь при цьому має бути невеликим. Подавайте шаурму ще теплою.

  • Читайте також на theLime, як смачно приготувати молоду картоплю в духовці. Мабуть, це один з найпростіших і найсмачніших рецептів з картоплею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою