Багато хто побоюється їсти на вулицях популярний міський фастфуд, але при цьому ніколи не пробували приготувати його вдома з якісних продуктів та з дотриманням усіх норм. А це доволі просто. Якщо ви вже спробували приготувати домашню піцу, пропонуємо згадати простий рецепт шаурми з куркою, для приготування якого знадобиться не більше 30-40 хвилин.
Отже, для чотирьох порцій ситної шаурми нам знадобляться такі інгредієнти: тонкий лаваш (4 шт), куряче філе (300 г), морква по-корейськи (300 г), капуста пекінська (300 г), огірки (300 г), майонез ( 100 г), кетчуп (100 г), сіль, перець (за смаком).
Як приготувати шаурму в домашніх умовах:
Перш за все, якщо ви не знайшли готову моркву по-корейськи або бажаєте приготувати її самостійно, займемося саме нею. Рецепт цієї закуски ми описували тут.
Поки настоюється морква по-корейськи, підготуйте курку для шаурми: порізавши на шматочки, її можна запекти в духовці, мікрохвильовій печі, мультиварці або просто обсмажити на сковороді.
В процесі помийте овочі. Помідори та огірки наріжте тонкими скибочками. Пекінську капусту - тонкою соломкою. Далі подрібніть куряче м'ясо - чим дрібніше воно буде, тим м'якшою та смачнішою вийде шаурма.
На третину лаваша викладіть 2-3 ст. ложки соусу з кетчупу та майонезу і розмажте по всій площині. Зверху викладіть овочі. На овочі - курку. На курку - моркву. Загорніть лаваш з обох сторін, а далі скрутіть в рулет.
Смажити шаурму варто на сухій та добре прогрітій сковороді-гриль - приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Вогонь при цьому має бути невеликим. Подавайте шаурму ще теплою.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати молоду картоплю в духовці. Мабуть, це один з найпростіших і найсмачніших рецептів з картоплею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.