RU  UA

Lifestyle

Печемо домашні кекси зі свіжою малиною: простий рецепт до чаю

Зробити їх зможе навіть недосвідчена господиня

Сезон ягід у самому розпалі. Тому саме час не тільки насолодитися їх смаком, але і приготувати оригінальні десерти. І якщо ви вже пробували робити пончики з полуницею, урізноманітніть своє меню кексами з малиною. theLime ділиться з вами простим рецептом, повторити який зможе навіть господиня-почитківець.

Інгредієнти: малина (150 г), яйця (2 шт.), масло вершкове (100 г), молоко (120 мл), борошно пшеничне (220 г), розпушувач (1 ч. л.), цукор (160 г), цукор ванільний (1,5 ч. л.), сіль (1 щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування кексів потрібно попередньо підготувати ягоди: залити їх холодною водою, щоб спливло все сміття. Потім злити її, промити малину під проточною водою і відкинути на друшляк. Також можна викласти її на паперові серветки або чистий рушник, щоб він увібрав у себе зайву вологу.

Заздалегідь виставляємо вершкове масло, щоб воно встигло підтанути і розм'якшитись.

У миску просіваємо борошно з розпушувачем.

В іншому посуді з'єднуємо м'яке вершкове масло з половиною цукру (80 г), розтираємо за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки. Потім додаємо туди по одному яйцю, продовжуючи перемішувати. Слідом всипаємо другу порцію цукру і ванільний цукор, вливаємо молоко, не забуваємо весь час помішувати.

Тепер в цю суміш додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Добре розмішуємо - консистенція тіста повинна вийти як густа сметана.

Готуємо деко і форми для випічки. Для кексів можна взяти паперові або силіконові. Розкладаємо їх на деко, відступаючи деяку відстань один від одного.

Заповнюємо формочки тістом приблизно на дві третини. Зверху викладаємо по 4-5 ягід малини.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо близько 20-30 хвилин - кекси повинні піднятись та підрум'янитись.

Витягуємо з духовки, чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Посипаємо цукровою пудрою (за бажанням) і подаємо до чаю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представители каких знаков Зодиака любят организовывать свою работу по своему собственному удобному графику и только за пределами офиса

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Возле каких растений лучше всего садить томаты, чтобы улучшить вкус плодов, сделать их большими и защитить от болезней и вредителей

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Как в домашних условиях приготовить сытную шаурму с куриным филе, морковью по-корейски и сметанным соусом, чтобы побаловать свою семью