Лайм

Як приготувати смачні мітітеї по-одеськи: простий рецепт для пікніка

Побалуйте свою сім'ю незвичною м'ясною стравою

Під час довгих вихідних багато хто планує відправитися на природу з друзями або родиною і зараз у пошуках небанальних рецептів, що приготувати. І якщо ви вже пробували робити скумбрію на грилі, спробуйте посмажити незвичні ковбаски під назвою мітітеї. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.

Мітітеї - це традиційне блюдо молдавської та румунської кухні. За виглядом вони нагадують маленькі ковбаски без оболонки. Згідно з класичним рецептом, смажити їх потрібно на гратарі - товстій залізній решітці, розташованій над розпеченим деревним вугіллям із твердих листяних порід дерев.

Інгредієнти: яловичина або баранина (400 г), сало (100 г), сильногазована мінеральна вода (50 мл), крохмаль (1 ч. л.), сода (0,3 ч. л.), чебрець (0,5 ч . л.), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), рослинна олія для смаження (2-3 ст. л.), цибуля (0,5 шт. ), лавровий лист (1 шт.), вода.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яловичину або баранину промиваємо під проточною водою, розрізаємо на середні шматочки і пропускаємо через м'ясорубку разом із салом два рази. Додаємо крохмаль, сіль, перець, соду і сушену зелень чебрецю.

Цибулю чистимо від лушпиння і ріжемо півкільцями.

Потім фарш необхідно добре вимішати, додаючи трохи газованої води. Відбиваємо його хвилин 10-15, щоб він став щільним і добре тримав форму, потім накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще на ніч.

Після того, як фарш постояв у холоді, починаємо формувати ковбаски. Можна робити це руками, попередньо змочивши їх у воді або за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубці.

Мітітєї можна готувати на мангалі, в духовці або на сковороді.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо їх на сильному вогні з усіх боків. Потім викладаємо в каструлю з товстим дном, зверху - шар цибулі (половина від усієї кількості) і трохи лаврового листа. Заливаємо водою - так, щоб ковбаски були покриті наполовину. Тушкуємо на середньому вогні 10-15 хвилин.

Подаємо готові мітітеї з зеленим горошком, заправленим оцтом або рослинною олією, а також із соусом та маринованими огірками.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як вивести запах котячої сечі у будинку: 7 бабусиних порад

Експерти розповіли, як позбутися запаху котячої сечі за допомогою кількох природних засобів

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе