Традиційні компоненти лечо - болгарські перці та помідори, але ж будь-яку закуску завжди можна урізноманітнити та зробити оригінальною. Якщо ви вже встигли поповнити колекцію консервації на зиму ароматними заготовками з баклажаном, розглянемо рецепт лечо з морквою та цибулею.
Для приготування домашнього лечо необхідно зібрати наступні інгредієнти: помідори (2 кг), болгарський перець (1 кг), моркву (500 г), цибулю ріпчасту (300 г), олію (150 мл), оцет 9% (1 ст. ложка ), цукор (100 г), сіль (за смаком), горошки чорного перцю (10-12 шт).
Як приготувати лечо з морквою та цибулею
Зберіть необхідні продукти. Чим спілішими будуть овочі, тим смачнішим та ароматнішим вийде лечо. Промийте помідори, очистіть від шкірки. Наріжте шматочками та пропустіть через м'ясорубку для отримання пюре. Промийте перці, видаліть корінці та насіння. Наріжте смужками.
Влийте томатне пюре в каструлю, додайте до нього масло, цукор, сіль та оцет. Спробуйте на смак. Поставте отриману масу на маленький вогонь і доведіть до кипіння. Користуючись моментом, натріть моркву на великій тертці, додайте в кипляче пюре та варіть ще 15 хвилин.
Після цього поріжте півкільцями цибулю й додайте до загальної маси разом з болгарським перцем та горошками. Варіть лечо ще близько 20 хвилин. Далі розкладіть готову закуску по стерильним банкам і закатайте кришками.
Зберігати лечо варто в прохолодному темному місці (ідеальним буде льох) або в холодильнику.
- Обов'язково спробуйте на зиму лечо з перцями і кабачками. Простий рецепт буде незамінним до страв із м'яса та риби.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.