RU  UA

Lifestyle

Як смачно запекти баклажани з картоплею під сиром: простий рецепт

Ця страва чудово підійде як для обіду, так і для вечері

Сезон баклажанів добігає кінця, тому потрібно встигнути насолодитися цим овочем. І якщо ви вже робили мариновані баклажани з часником, радимо приготувати на вечерю синенькі з картоплею у духовці. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: баклажани (2-3 шт.), картопля (600-700 г), салатний перець (500 г), тертий сир (150-200 г), томатний соус (0,2 л), рослинна олія, сіль, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Баклажани промиваємо під проточною водою, нарізаємо досить великими кружечками. Викладаємо в миску і присипаємо сіллю, щоб з овочів вийшла вся гіркота. Залишаємо так приблизно на 15-20 хвилин. Потім зливаємо воду, що утворилась, і промиваємо баклажани в чистій відфільтрованій воді.

Обвалюємо кожен кружечок в борошні й обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді з обох сторін. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайвий жир.

Салатний перець промиваємо, очищаємо від насіння, білих прожилок і плодоніжки. Нарізаємо великою соломкою і також обсмажуємо на сковороді з олією.

Картоплю очищаємо, нарізаємо тоненькими кружальцями і обсмажуємо на сковороді до напівготовності.

Сир тремо на крупній терці.

Беремо скляну форму і викладаємо на дно томатний соус, потім шар картоплі, прошарок смаженого перцю і в самому кінці - баклажани. Кожен шар солимо, перчимо і присипаємо натертим сиром. Верхній шар змащуємо томатним соусом і кладемо сир.

Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 150-160°С приблизно 15 хвилин - до утворення рум'яної скоринки на сирі.

Дістаємо з духовки і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Нігті кольору перлів – витончений тренд 2024 року: модні ідеї для випускного

Что такое перламутровый маникюр, как его еще называют, а также какими дизайнами и эффектами его можно разнообразить на выпускной

Чому на кущах полуниці після цвітіння немає ягід: причини, про які мало хто знає

Из-за каких распространенных причин кусты клубники могут не плодоносить после цветения, а также в каких случаях можно помочь растениям

Рецепт львівського сирника, який завжди вдається: як приготувати з лимонною цедрою і шоколадом

Как в домашних условиях приготовить десерт львовский сырник из творога, чтобы разнообразить привычное меню и побаловать близких