RU  UA

Lifestyle

Готуємо вдома ароматний мигдалевий торт: простий рецепт до чаю

Здивуйте близьких незвичайними ласощами

Вихідні - найкращий час, щоб зібратися за великим столом усією сім'єю, випити чашечку чаю або кави з ароматною домашньою випічкою. І якщо ви вже готували торт Наполеон за класичним рецептом, радимо на цей раз зробити незвичайний торт із мигдалем. theLime підібрав для вас найсмачніший рецепт.

Інгредієнти для коржів: мигдальне борошно (200 г), яєчні білки (4 шт.), цукор (120 г).

Інгредієнти для крему: яєчні жовтки (4 шт.), цукор (80 г), вершки від 22% (100 мл), вершкове масло (150 г), амарето або коньяк.

Також знадобиться дві круглі форми діаметром 21-22 см і мигдалеві пластівці для прикрашання десерту зверху.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування коржів відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Збиваємо білки з цукром до стійких піків - найкраще з цим завданням впорається міксер. Потім додаємо мигдальне борошно і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою. Якщо у вас немає такого борошна, візьміть мигдаль і подрібніть його за допомогою кавомолки.

Форми для випічки вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо на кожну з них порцію тіста, розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Розігріваємо духовку до 175°С і ставимо в неї одночасно дві форми. Випікаємо близько 20-25 хвилин. Якщо необхідно - перевіряємо готовність коржів дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Готові коржі виймаємо з форм і чекаємо, поки вони охолонуть.

Тим часом займемося приготуванням крему. Беремо невеликий ківш, наливаємо в нього вершки, висипаємо цукор і додаємо яєчні жовтки. Уварюємо на слабкому вогні до загустіння.

Потім знімаємо з плити, охолоджуємо, починаємо збивати міксером і вводимо розм'якшене вершкове масло, постійно перемішуючи. Також для смаку можна додати трохи коньяку або амарето.

Мигдальні пелюстки злегка підсмажуємо на сухій сковороді.

Приступаємо до формування торта. Беремо велике блюдо, на нього кладемо перший корж і половину крему. Акуратно розрівнюємо його силіконовою лопаткою, потім накриваємо другим коржем і другою порцією крему. Боки тортика також змащуємо кремом. Посипаємо зверху і збоку мигдальними пелюстками і відправляємо торт до холодильника приблизно на 4-8 годин.

Подаємо апетитний мигдалевий торт до чаю або кави, нарізавши порційно.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Важко переживають розрив: які знаки Зодіаку не хочуть залишатися друзями з колишніми

Астрологи назвали знаки Зодиака, которые не хотят оставаться в дружеских отношениях после расставания - Овен, Лев, Дева

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах: простий рецепт

Как сделать безалкогольный мохито в домашних условиях - простой рецепт, который точно понравится вам и вашим гостям

Можна тримати до повного пожовтіння листя: коли краще викопувати тюльпани

Почему тюльпаны нельзя выкапывать сразу же после цветения, когда это необходимо делать, а также при какой температуре хранить луковицы