RU  UA

Lifestyle

Як вибрати якісний пуховик на зиму і впізнати дешевку: прості хитрощі

Перед покупкою виріб потрібно ретельно оглянути й помацати

Кожна дівчина хоче виглядати в будь-яку пору року на всі 100%. І якщо влітку не замислюючись можна міняти по кілька образів в день, то в холодну пору перед багатьма стоїть непосильне завдання - вибрати такий верхній одяг, який був би і практичним, і стильним, і теплим одночасно. theLime зібрав найважливіші поради, як визначити перед покупкою, який пуховик перед вами - якісний чи ні.

Перш за все при виборі звертаємо увагу на візуальні складові: тканину, шви, фурнітуру, манжети і обробку. Тканина повинна бути високої якості, непромокаючою, щільною - деякі виробники додатково просочують її, щоб під час дощу або снігопаду вона відштовхувала вологу. Внутрішня підкладка повинна бути прострочена, щоб пух або перо не звалювалися в купу, а шви - рівні й міцні, без ниток, що вилазять назовні. Поганий, кривий рядок означає, що наповнювач вилазитиме з пуховика вже в перші тижні експлуатації.

Фото: pinterest.com

Далі перевіряємо фурнітуру: кнопки, гудзики, застібки, блискавки і т.п. Вони повинні бути надійними і міцними. Якщо блискавка заїдає ще під час примірки в магазині - таку річ точно не можна назвати якісною. Чимало виробників також докладають пакетик із запасними кнопками або гудзиками на випадок, якщо з фурнітурою щось трапиться.

Якщо ви хочете бути впевненими, що морозне повітря не проникне під пуховик, вибирайте моделі з резинками на манжетах і внизу виробу. Також зберегти тепло допоможе пояс на талії і капюшон. Важливо, щоб капюшон, а також хутряні елементи, якщо вони є, з легкістю відстібалися - це полегшить прання виробу в домашніх умовах або хімчистку.

Якщо візуально вас все влаштовує, ретельно оглядаємо етикетку. Добросовісний виробник повинен залишити на ній інформацію про склад виробу (наповнювач), а також методи очищення. Ознака якісність і гідного виробника - це наявність маленького мішечка зі зразком наповнювача.

Фото: pinterest.com

На сьогоднішній день пуховиком називають будь-яку утеплену куртку, при цьому в якості наповнювача можуть використовувати пух і перо, ватин, синтепон, холлофайбер, ізософт та інші.

Чимало модниць віддають перевагу курткам із натуральним наповнювачем - вони легкі, не сковують рухів і чудово захищають від холоду і вітру.

Для холодної та морозної зими найкраще придбати пуховик, в складі якого 70-80% пуху і 30-20% пера. На етикетках вони позначаються словами down і feather. Для помірної зими допустимо використання куртки з співвідношенням пуху і пера 60 на 40 або ж 50 на 50.

Важлива також щільність наповнювача - чим більше показник, тим рівномірнішим і кращим буде тепловий захист. На якісному пуховику це число 550 або більше. Більш того, наповнювач повинен легко і швидко відновлюватися після стискання - це можна легко перевірити під час примірки.

Фото: pinterest.com

Пуховик з натурального пуху і пера повинен бути якісно прострочений - в ідеалі це секції розміром приблизно 20х20 см. Всередині кожного блоку пух повинен розподілятися рівномірно, не збиваючись і не утворюючи грудочок. Також важливо, щоб пір'я не проколювало тканину зовні. Якщо вже під час першої примірки ви виявили це, такий виріб навряд чи буде радувати вас.

Якщо ж у вас алергія на натуральні матеріали, можна підібрати пуховик із синтепоном або його аналогами: холлофайбером, тінсулейтом, ізософтом, синтепухом, файбертеком і ін.

Синтепоновий наповнювач зменшить вартість куртки, проте така річ навряд чи послужить вам довго - 1-2 роки, в той час як пуховик із натурального матеріалу - 5-10 років.

Фото: pinterest.com

Найякіснішим і найновішим варіантом волокон для зимових пуховиків вважається тінсулейт. Він - тонкий, легкий і пружний, але в той же час вважається відмінним термоізолятором.

Якщо ви перевірили всі ці параметри, саме час відправитися в примірочну. Зазначимо, що важливо заздалегідь продумати, з чим ви будете носити пуховик, за можливості взяти кілька пар взуття і улюблені аксесуари. Це допоможе зрозуміти, які луки можна скласти з тією чи іншою курткою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким червень 2024 року принесе фінансову стабільність

Близнецам, Весам, Козерогам июнь 2024 года принесет финансовую стабильность - прогноз астрологов

Швидкий смаколик: рецепт шоколадних цукерок з полуницею, які можна приготувати за 10 хвилин

Как в домашних условиях приготовить оригинальные конфеты из клубники и растопленного шоколада, чтобы побаловать свою семью или гостей

Покладіть у машинку махровий рушник: несподіваний лайфхак для прання білого взуття

Как правильно подготовить белую обувь перед стиркой в стиральной машине, в каком режиме стирать, а также зачем использовать полотенца