RU  UA

Lifestyle

5 продуктів, які псуються швидше за термін на упаковці. Якщо вони натуральні, звичайно

Потрібно не тільки уважно вивчати етикетку, але й дотримуватись температурного режиму та інших рекомендацій

Кожна господиня не раз стикалася із ситуацією, що той чи інший продукт покривався пліснявою або почав погано пахнути. Це може статися не тільки з фруктами та овочами, які псуються через неправильний режим зберігання, але й з іншими продуктами. theLime зробив для вас добірку з переліком популярних товарів, які можуть втратити свої корисні якості та смак навіть швидше, ніж закінчиться термін придатності, який вказаний на упаковці.

Молоко

Багато хто з нас не раз стикався із ситуацією, коли молоко скисало – при цьому ще до дати закінчення терміну придатності на упаковці. Особливо це характерно для спекотної пори року. Справа в тому, що молочнокислі бактерії починають активніше розмножуватися за температури від +25°С. Це може відбуватися ще й тому, що не дотримано елементарних санітарних норм під час збирання молока, транспортування та розвантаження. Тому за свіжістю молока та молочних продуктів необхідно особливо ретельно стежити влітку.

Фото: pinterest.com

М'які сорти сирів

М'які сорти сирів, а саме: брі, камамбер, дор блю, фета, моцарелла, сулугуні, рікотта, горгонзола - досить примхливі при зберіганні та псуються навіть у холодильнику. Якщо ви не дотрималися правильного температурного режиму, вже на другий день на такому сирі може з'явитися липкий наліт, а його запах зіпсується.

Фото: pinterest.com

Морепродукти

Багато хто з нас любить морепродукти, проте за їхньою свіжістю необхідно ретельно стежити. Найбільш вибагливі серед них – устриці та креветки. Оскільки ці продукти схильні до впливу бактерій, то у свіжому вигляді їх можна зберігати не більше 3-х днів. Але й свіжі на перший погляд морепродукти можуть нести небезпеку. Справа в тому, що мідії та устриці фільтрують воду, в якій знаходяться, затримуючи всередині токсичні речовини, важкі метали та шкідливі мікроорганізми. Виробники повинні витримувати їх у чистій воді, але не всі це роблять.

Фото: pinterest.com

Фарш

Ще один продукт, який може зіпсуватися ще до закінчення терміну придатності, – це м'ясний та рибний фарш. Найкраще, звичайно, робити його самостійно, але якщо ви купили готовий фарш у магазині, у жодному разі не відкладайте приготування страв з нього в довгу скриньку. М'ясний фарш можна зберігати у холодильнику трохи більше 12 годин за нормальної температури +4°С, а рибний – трохи більше 6 годин.

Фото: pinterest.com

Десерти

Різні торти та тістечка також належать до категорії продуктів, які можуть зіпсуватися дуже швидко при неправильному зберіганні. Справа в тому, що у складі багатьох кремів – сирі яйця та молочні продукти, які значно зменшують термін придатності, якщо це, звичайно, натуральний продукт без величезної кількості консервантів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали пять знаков Зодиака, которые притягивают неудачи - Овен, Скорпион, Козерог, Рыбы, Стрелец

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Как в домашних условиях приготовить необычную шарлотку с ревенем, чтобы разнообразить свое меню и побаловать семью или гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Какие удобрения необходимы луку для активного роста, а также для защиты от распространенных болезней, как их приготовить и вносить