Лайм

Як у холодний сезон вибирати фрукти та не купити позбавлені смаку плоди: прості поради

Перевірте себе перед походом до супермаркету

У холодну пору року складно вибрати якісні фрукти: можна придбати або переморожений продукт або з підвищеним вмістом нітратів у ньому. Але це не означає, що потрібно відмовитися від них на весь осінньо-зимовий період або задовольнятися лише замороженими ягодами, які ви встигли заготовити влітку. TheLime вирішив поділитися з вами декількома простими правилами, як їх правильно вибрати, щоб не купити плоди, позбавлені смаку та вітамінів.

По-перше, насамперед потрібно визначитися із місцем. У жодному разі не купуйте фрукти на лотках, у переходах та в інших місцях несанкціонованої торгівлі. У супермаркетах та на ринках існує певна система контролю якості, а купуючи продукцію "з рук", велика ймовірність придбати фрукти з нітратами або після тривалого зберігання у невідповідних умовах.

По-друге, при виборі фруктів потрібно віддавати перевагу місцевим та сезонним. Привізні фрукти, як правило, набагато дорожчі, більше того, їх збирають недозрілими, а потім обробляють різними речовинами для штучного "дозрівання". А під час вирощування фруктів у теплицях використовують більше добрив для прискореного росту та дозрівання плодів.

По-третє, будь-який фрукт після придбання потрібно ретельно промити – для цього необхідно близько 30 секунд мити його щіткою під проточною водою. Це допоможе позбавитися не тільки від мікробів, але й можливих хімікатів. Якщо у нього є шкірка - найкраще зрізати її, оскільки вона могла ввібрати в себе всі шкідливі речовини.

Яким же фруктам віддати перевагу в осінньо-зимовий період?

Яблуко

У яблуках міститься величезна кількість корисних вітамінів та мікроелементів. При виборі яблук найкраще віддати перевагу не надто яскравим плодам, а тим, які на вигляд менш привабливі та виглядають більш природно.

Фото: pixabay.com

Банан

Щоб відчувати себе бадьорим та веселим у холодні дні, необхідно вживати бананы. Справа в тому, що в цьому фрукті міститься білок триптофан, який перетворюється на серотонін - тобто "гормон радості". Якісний фрукт має насичений жовтий колір, слаборебристу форму, що обтікає, а також блискучу гладку поверхню. Невеликі чорні крапки на шкірці свідчать, що цей банан – солодкий.

Фото: pixabay.com

Айва

До зимових фруктів належить і айва. Вона багата на провітамін А, вітаміни С, Е, РР, групи В, безліч мікро- та макроелементів. Під час походу до супермаркету необхідно вибрати такі плоди айви, які хоч трохи піддаються при натисканні пальцями.

Фото: pixabay.com

Гранат

Осінь – ідеальний час, щоб насолодитися яскраво-червоними плодами гранату. Більш того, гранат та гранатовий сік містять вітаміни В6, В12, Р, С та дуже корисні при анемії. При виборі потрібно звертати увагу на шкірку (вона має бути трохи підсушена і трохи обтягувати зерна), а також на те місце, де росла квітка – воно не повинно бути зеленим.

Фото: pixabay.com

Ківі

Щоб підвищити імунітет, потрібно вживати багато фруктів, багатих на вітамін С. З цим завданням відмінно впорається ківі. Найкраще вибирати їх поштучно, а не купувати цілий кошик. Таким чином ви зможете оглянути кожен і відразу відсіяти зморщені, надто м'які або тверді плоди. Під час натискання ківі може трохи "пружинити" і не бути рихлим.

Фото: pixabay.com

Цитрусові

Звичайно, жодна зима, а також Новий рік не обходяться без аромату цитрусових. Вживання мандаринів, апельсинів і лимонів допоможе заповнити необхідний у цю пору року вітамін С. Краще вибирати округлі плоди - вони солодші, а приплющені зазвичай з кислинкою. Найсолодшими також вважаються мандарини з Іспанії та Італії.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому  

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день