Лайм

5 продуктів, які точно можна їсти після 18:00 - які стереотипи час забути

Але вживати їх потрібно в міру

Кожна дівчина рано чи пізно стикається з проблемою зайвої ваги. І якщо ви не хочете виснажувати себе дієтами, саме час переглянути своє меню. Ось, що про це пише дієтолог Луїза Річардс у Medical News Today.

Популярний міф свідчить, що бажано не їсти після 18:00, проте багато дієтологів вважають, що їсти можна, але в міру і дотримуючись кількох простих правил. По-перше, калорійність вечері має бути нижчою, ніж калорійність обіду та навіть сніданку. Вона повинна складати приблизно 15% денної норми. По-друге, оптимальний час останнього прийому їжі - за 2-3 години до сну. І по-третє, необхідно віддавати перевагу нежирним білкам і складним вуглеводам. Що ж можна вживати?

Овочі

Різноманітні овочі - варені, тушковані, запечені - один із кращих варіантів для вечері. А для тих, хто любить перші страви, ідеальним рішенням стане тарілка супу - але тільки не на жирному м'ясному бульйоні. Наприклад, можна підкріпитися традиційним японським місо супом. Його головний інгредієнт - паста з соєвих бобів, а це - білок, який засвоюється повільно і тривалий час зберігає почуття ситості. Плюс в його складі овочі та морські водорості, які також містять чимало вітамінів і мінералів.

Фото: pixabay.com

Куряча грудка

Запечене куряче філе стане відмінним варіантом для вечірнього прийому їжі. Це м'ясо досить дієтичне, в ньому міститься багато білка і практично немає жиру. Більш того, така їжа прекрасно вгамує голод. Доповнити таку вечерю можна салатом або запеченими овочами і скибочкою цільнозернового хліба.

Фото: pixabay.com

Крупи

Ще один варіант - каша. Однак тут слід дотримуватися кількох нескладних правил: кашу потрібно варити, а не використовувати варіанти з швидкорозчинними пластівцями. Вона повинна бути приготовлена без додавання молока, цукру і з мінімумом солі. Якщо дуже хочеться підсолодити вечерю, краще додати до каші сухофрукти або трохи меду.

Фото: pixabay.com

Риба та морепродукти

Також на вечерю можна і навіть потрібно їсти рибу, а також морепродукти. Слід віддавати перевагу нежирним сортам риби і готувати їх без паніровок, різних клярів і майонезних соусів. Ідеальним поєднанням буде риба або морепродукти з овочами, наприклад, з цибулею, морквою, помідорами, стручковою квасолею, баклажаном, брокколі. У такому гарнірі міститься багато клітковини, але в той же час він низькокалорійний - тобто сприяє насиченню без шкоди для фігури.

Фото: pixabay.com

Яйця

Ще одне прекрасне джерело нежирного білка - це яйця. Згідно з останніми дослідженнями, яйця можна їсти практично в будь-який час доби - навіть вночі. Вони добре засвоюються організмом і на довгий час позбавляють відчуття голоду. Тому на вечерю можна приготувати як відварене яйце, так і омлет з овочами і зеленню.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Леопардове взуття - найбажаніше серед модниць: як носити і з чим поєднувати сміливий принт

Туфлі з леопардовим принтом вважають модними в 2024 році - які моделі вибрати на літо, щоб виглядати стильно та дорого

З Днем матері: душевні привітання для найріднішої людини своїми словами

Як красиво привітати маму з Днем матері – свято в Україні у 2024 році відзначають 12 травня

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери