RU  UA

Lifestyle

Три натуральні домашні соуси, які замінять майонез

Приготуйте їх на дозвіллі для різноманіття

Смак звичних страв допоможе розкрити пікантні соуси. І якщо ви вже пробували робити домашній майонез, цього разу поекспериментуйте з іншими заправками для салатів, гарнірів, м'яса та риби. TheLime ділиться з вами кількома простими рецептами.

  • Кисло-солодкий соус

Інгредієнти: ананасовий сік (200 мл), вода (60 мл), томатна паста або соус, або сік (3 ст. л.), оцет (2 ст. л.), соєвий соус (1 ст. л.), кукурудзяний крохмаль (1 ст. л.).

Приготування:

Беремо сотейник із товстим дном і змішуємо в ньому ананасовий сік, воду, оцет, соєвий та томатний соуси. Ананасовий сік можна взяти як свіжий, так і з пакета.

Отриману суміш нагріваємо близько 5 хвилин, постійно перемішуючи. Якщо потрібна густіша консистенція соусу, додаємо кукурудзяний крохмаль, попередньо розведений у воді. Потім знімаємо з плити і чекаємо, поки він охолоне. Також можна додати дрібно нарізаний перець чилі.

Цей соус підійде для страв азіатської кухні, смажених овочів, м'яса та рису.

Фото: pinterest.com

  • Лимонно-медова заправка

Інгредієнти: лимонний сік (25 мл), мед (2 ч. л.), винний оцет (кілька крапель), сіль.

Приготування:

Приготувати такий соус простіше простого – просто змішуємо усі інгредієнти у невеликій піалі безпосередньо перед подачею на стіл. Заправляємо ним страву і насолоджуємося смаком.

Такий соус доповнить смак овочевих салатів із великою кількістю зелені, а також рибу та морепродукти.

Фото: pinterest.com

  • Ніжний соус із сиром фета

Інгредієнти: сир фета (50 г), натуральний йогурт (1 склянка), солоний або свіжий огірок (1 шт.), кріп або інша зелень (1 гілочка).

Приготування:

Огірок та зелень кропу промиваємо під проточною водою. Огірок за бажанням можна очистити від шкірки, а зелень покласти на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Якщо ви не любите кріп, замініть його іншою зеленню або, наприклад, болгарським перцем.

Нарізаємо огірок невеликими скибочками і складаємо в блендер разом із кропом. Фету дістаємо з упаковки, ламаємо руками або ріжемо та додаємо до огірка. Залежно від того, якої густоти нам потрібний соус, додаємо певну кількість натурального йогурту. Усе разом подрібнюємо у блендері до однорідної консистенції.

Подаємо ніжний соус до бутербродів та червоної ікри.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати вдома чудовий соус песто.
  • Читайте також на theLime, як зробити домашній соус Барбекю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи рассказали, какие знаки Зодиака спорят в любой ситуации - Овны, Львы, Стрельцы

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Как приготовить настои из свежевыкопанного или высушенного чистотела, а также как их применять для борьбы с насекомыми-вредителями

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Чтобы панкейки получились мягкими и пышными, готовить их нужно не на молоке, а на кефире - рецепт популярных американских блинов