Лайм

Як приготувати справжній гарячий шоколад на сніданок: простий рецепт

Побалуйте себе чи своїх рідних

У будні важливо з самого ранку отримати заряд бадьорості та енергії. Особливо це стосується холодної пори року, коли складно прокинутися і втягнутися в робочий режим через похмуру погоду. Підбадьоритися допоможе смачний сніданок, наприклад, оладки з бананом, і чашка ароматного гарячого шоколаду. theLime вирішив поділитися з вами його простим рецептом, який не займе багато часу.

Інгредієнти: молоко (450 мл), чорний шоколад 70% (70 г), молочний шоколад (30 г), вершки 33% (75 мл), мелена кориця (0,25 ч. л.), маршмеллоу, щіпка солі.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Чорний та молочний шоколад розламуємо на невеликі шматочки руками.

Беремо сотейник і підігріваємо у ньому 150 мл молока, знімаємо з вогню. Потім додаємо в нього шматочки шоколаду і, помішуючи, наприклад, вінчиком, розтоплюємо їх.

Вливаємо в отриманий шоколадний ганаш молоко, що залишилося, вершки жирністю 33%, перемішуємо. Додаємо щіпку солі та трохи кориці.

Потім знову ставимо сотейник на плиту, підігріваємо, але не доводимо до кипіння.

Щоб покращити смак шоколаду, можна додавати спеції на свій смак – ваніль або мускатний горіх, а також трохи лікеру чи будь-якого іншого міцного алкоголю.

Розливаємо ароматний напій у кружки і подаємо з маршмеллоу, збитими вершками, шоколадною стружкою та цукровою пудрою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати