Лайм

Як приготувати справжній гарячий шоколад на сніданок: простий рецепт

Побалуйте себе чи своїх рідних

У будні важливо з самого ранку отримати заряд бадьорості та енергії. Особливо це стосується холодної пори року, коли складно прокинутися і втягнутися в робочий режим через похмуру погоду. Підбадьоритися допоможе смачний сніданок, наприклад, оладки з бананом, і чашка ароматного гарячого шоколаду. theLime вирішив поділитися з вами його простим рецептом, який не займе багато часу.

Інгредієнти: молоко (450 мл), чорний шоколад 70% (70 г), молочний шоколад (30 г), вершки 33% (75 мл), мелена кориця (0,25 ч. л.), маршмеллоу, щіпка солі.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Чорний та молочний шоколад розламуємо на невеликі шматочки руками.

Беремо сотейник і підігріваємо у ньому 150 мл молока, знімаємо з вогню. Потім додаємо в нього шматочки шоколаду і, помішуючи, наприклад, вінчиком, розтоплюємо їх.

Вливаємо в отриманий шоколадний ганаш молоко, що залишилося, вершки жирністю 33%, перемішуємо. Додаємо щіпку солі та трохи кориці.

Потім знову ставимо сотейник на плиту, підігріваємо, але не доводимо до кипіння.

Щоб покращити смак шоколаду, можна додавати спеції на свій смак – ваніль або мускатний горіх, а також трохи лікеру чи будь-якого іншого міцного алкоголю.

Розливаємо ароматний напій у кружки і подаємо з маршмеллоу, збитими вершками, шоколадною стружкою та цукровою пудрою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину