Під час Різдвяного посту, що триває 40 днів, багатьом господиням вдається замінювати у звичних рецептах ті інгредієнти, які заборонені. Наприклад, поекспериментуйте з борщем, приготувавши його не на м'ясному бульйоні, а з квасолею, або ж із салатом Шуба. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: буряк (1-2 шт.), морква (1-2 шт.), картопля (2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), морська капуста (150 г), пісний майонез (150 г), сіль.
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібним кубиком. З морської капусти зливаємо рідину і, якщо її стебла надто довгі, нарізаємо на невеликі шматочки. Змішуємо капусту з цибулею, солимо і додаємо 3 ст. л. пісного майонезу. Таким чином ми замінимо оселедець із класичного рецепту.
Картоплю, моркву та буряк ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити весь бруд із шкірки. Потім варимо овочі в каструлі: картоплю – 15-30 (з моменту закипання), моркву – 20-25 хвилин, а буряк – 1-1,5 години.
Якщо у вас є мультиварка, овочі можна приготувати на пару - так вони будуть менш водянистими. Для цього наливаємо трохи рідини в чашу, встановлюємо піддон та викладаємо на нього овочі. Включаємо режим "На пару" та готуємо овочі: картоплю – 20-25 хвилин, моркву– 30-35 хвилин, буряк – 40-45 хвилин.
Чекаємо, щоб овочі охолонули, а потім чистимо їх. Картоплю, моркву та буряк ріжемо кубиком або тремо на великій терці.
Беремо широке блюдо і викладаємо шарами:
перший шар - картопля (трохи солимо її);
другий шар – морська капуста з цибулею;
третій шар – морква (зверху трохи змащуємо майонезом);
четвертий шар - буряк;
п'ятий шар – майонез.
Відправляємо пісний салат Шуба на кілька годин у холодильник, щоб він настоявся. Потім дістаємо та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати салат Шуба з червоною рибою.
- Читайте також на theLime, як зробити у піст смачний морквяний пиріг.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.