Під час Різдвяного посту, що триває 40 днів, багатьом господиням вдається замінювати у звичних рецептах ті інгредієнти, які заборонені. Наприклад, поекспериментуйте з борщем, приготувавши його не на м'ясному бульйоні, а з квасолею, або ж із салатом Шуба. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: буряк (1-2 шт.), морква (1-2 шт.), картопля (2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), морська капуста (150 г), пісний майонез (150 г), сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібним кубиком. З морської капусти зливаємо рідину і, якщо її стебла надто довгі, нарізаємо на невеликі шматочки. Змішуємо капусту з цибулею, солимо і додаємо 3 ст. л. пісного майонезу. Таким чином ми замінимо оселедець із класичного рецепту.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Картоплю, моркву та буряк ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити весь бруд із шкірки. Потім варимо овочі в каструлі: картоплю – 15-30 (з моменту закипання), моркву – 20-25 хвилин, а буряк – 1-1,5 години.

Якщо у вас є мультиварка, овочі можна приготувати на пару - так вони будуть менш водянистими. Для цього наливаємо трохи рідини в чашу, встановлюємо піддон та викладаємо на нього овочі. Включаємо режим "На пару" та готуємо овочі: картоплю – 20-25 хвилин, моркву– 30-35 хвилин, буряк – 40-45 хвилин.

Чекаємо, щоб овочі охолонули, а потім чистимо їх. Картоплю, моркву та буряк ріжемо кубиком або тремо на великій терці.

Беремо широке блюдо і викладаємо шарами:

перший шар - картопля (трохи солимо її);

другий шар – морська капуста з цибулею;

третій шар – морква (зверху трохи змащуємо майонезом);

четвертий шар - буряк;

п'ятий шар – майонез.

Відправляємо пісний салат Шуба на кілька годин у холодильник, щоб він настоявся. Потім дістаємо та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.