Лайм

Як приготувати в піст смачну шубу з морською капустою: простий рецепт

Вийде дуже незвичний смак

Під час Різдвяного посту, що триває 40 днів, багатьом господиням вдається замінювати у звичних рецептах ті інгредієнти, які заборонені. Наприклад, поекспериментуйте з борщем, приготувавши його не на м'ясному бульйоні, а з квасолею, або ж із салатом Шуба. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: буряк (1-2 шт.), морква (1-2 шт.), картопля (2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), морська капуста (150 г), пісний майонез (150 г), сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібним кубиком. З морської капусти зливаємо рідину і, якщо її стебла надто довгі, нарізаємо на невеликі шматочки. Змішуємо капусту з цибулею, солимо і додаємо 3 ст. л. пісного майонезу. Таким чином ми замінимо оселедець із класичного рецепту.

Картоплю, моркву та буряк ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити весь бруд із шкірки. Потім варимо овочі в каструлі: картоплю – 15-30 (з моменту закипання), моркву – 20-25 хвилин, а буряк – 1-1,5 години.

Якщо у вас є мультиварка, овочі можна приготувати на пару - так вони будуть менш водянистими. Для цього наливаємо трохи рідини в чашу, встановлюємо піддон та викладаємо на нього овочі. Включаємо режим "На пару" та готуємо овочі: картоплю – 20-25 хвилин, моркву– 30-35 хвилин, буряк – 40-45 хвилин.

Чекаємо, щоб овочі охолонули, а потім чистимо їх. Картоплю, моркву та буряк ріжемо кубиком або тремо на великій терці.

Беремо широке блюдо і викладаємо шарами:

перший шар - картопля (трохи солимо її);

другий шар – морська капуста з цибулею;

третій шар – морква (зверху трохи змащуємо майонезом);

четвертий шар - буряк;

п'ятий шар – майонез.

Відправляємо пісний салат Шуба на кілька годин у холодильник, щоб він настоявся. Потім дістаємо та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці