Лайм

Як спекти шоколадні пряники до Дня святого Миколая: простий рецепт з какао

Десерт готується швидко та легко

День святого Миколая – свято, яке з нетерпінням чекають усі діти, щоб знову повірити у диво та отримати приємні сюрпризи. У ніч із 18 на 19 грудня святий Миколай приносить дітям подарунки та залишає їх під подушкою або біля ліжка.

У народі також існує легенда, яка розповідає нам про походження свята. Святий Миколай був багатою людиною і всіляко допомагав бідним. Якось він дізнався про чоловіка, який не міг дати своїм трьом дочкам придане. У ті часи це означало лише одне – вони не зможуть вийти заміж, тому змушені будуть зайнятися проституцією. Коли святий Миколай, на той момент ще не єпископ, дізнався про цю історію, то вирішив допомогти трьом сестрам. Три ночі поспіль він таємно пробирався до кімнати дівчат через вікно і залишав біля ліжок шматок золота – на придане для кожної. Крім того, святий Миколай хотів, щоб ніхто не знав про його добрий вчинок.

Фото: unsplash.com

Як би там не було, про подарунок дитині у день святого Миколая варто замислитися вже зараз. Виручити вас у цій ситуації можуть смачні ласощі, приготовані власними руками. А рецепт найсмачніших шоколадних пряників знає шеф реаліті "Пекельна кухня" Алекс Якутов.

Для приготування шоколадних пряників нам знадобляться: чорний шоколад – 130 г, вершкове масло – 50 г, какао – 20 г, борошно пшеничне – 120 г, розпушувач – ½ ч. л, цукор – 70 г, яйце – 1 шт, цукрова пудра, кілька крапель м'ятного екстракту.

Для початку розтопіть шоколад і масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім в окремій ємності змішайте борошно, какао та розпушувач. Візьміть яйце і цукор і збивайте кілька хвилин до утворення пишної світлої піни. У цю суміш додайте розтоплений шоколад з олією та м'ятний екстракт. Все ретельно перемішайте. Далі всипте туди борошно з какао та замісіть тісто.

Фото: unsplash.com

Готове тісто накрийте харчовою плівкою та поставте на дві години в холодильник. Діставайте охолоджене тісто після закінчення цього часу та починайте ліпити кульки невеликих розмірів.

Викладіть печиво на деко і посипте його подрібненим цукровою пудрою. Важливо: кожну кульку розташуйте з відстанню 5 см одна від одної. Усі кульки трохи притисніть.

Ставте в розігріту на 170 градусів духовку. Час приготування – 10-15 хвилин. Такий смачний подарунок точно запам'ятається та сподобається вашим діткам!

  • Дізнайтесь, як приготувати торт Естерхазі з волоськими горіхами. Цей десерт сподобається вашим гостям!
  • Також на theLime, як спекти смачний яблучний пиріг з карамеллю. Якщо вам подобається експериментувати на кухні, радимо приготувати цю страву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги