Кожна господиня намагається приготувати на Новий рік багато смачних та різноманітних страв, щоб догодити всім членам сім'ї та гостям. І якщо ви вже пробували робити класичний холодець, цього разу урізноманітніть своє меню ніжним курячим холодцем. theLime ділиться з вами простим рецептом, на який не потрібно багато часу та зусиль.
Інгредієнти на 4 порції: курячі стегна (700 г), вода (1 л), морква (80 г), цибуля (80 г), перець горошком (6-7 шт.), лавровий лист (2 шт.), сіль (за смаком).
Приготування:
Курячі стегна ретельно промиваємо під проточною водою і складаємо у велику каструлю. Заливаємо чистою відфільтрованою водою, ставимо варити на повільний вогонь.
Проварюємо на слабкому вогні під кришкою близько години – при цьому бульйон повинен трохи кипіти, солимо за смаком.
Моркву промиваємо під проточною водою, чистимо і відправляємо в бульйон. Можна порізати середніми шматочками або покласти повністю. Цибулю добре промиваємо від пилу та бруду і відправляємо варитися прямо в лушпайці. Це необхідно для того, щоб бульйон став насиченого золотистого відтінку.
Потім додаємо перець горошком та лавровий лист. Проварюємо ще близько 30 хвилин під закритою кришкою – за цей час повинна зваритись морква. Цибулю витягаємо з бульйону і викидаємо – для холодцю вона не знадобиться.
Дістаємо з бульйону курку, знімаємо шкіру з стегенця, а також відокремлюємо м'ясо від кісток. Ріжемо його на маленькі шматочки або відокремлюємо руками, варену моркву нарізаємо кружальцями. Розкладаємо у порційні форми для холодцю. Заливаємо м'ясо та моркву бульйоном, процідженим через сито – щоб лавровий лист та перець не потрапили в холодець. Ставимо форми з холодцем у холодильник на 3-4 години.
Через зазначений проміжок часу холодець застигне, і ви можете подавати його до святкового столу, прикрасивши зеленню.
- Раніше ми розповіли, як зробити на Новий рік смачну Мімозу із тунцем.
- Читайте також на theLime, як запекти ароматну курку "з секретом" на свята.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.