Лайм

Як приготувати ніжний курячий холодець на Новий рік: простий рецепт

Зробити його простіше простого

Кожна господиня намагається приготувати на Новий рік багато смачних та різноманітних страв, щоб догодити всім членам сім'ї та гостям. І якщо ви вже пробували робити класичний холодець, цього разу урізноманітніть своє меню ніжним курячим холодцем. theLime ділиться з вами простим рецептом, на який не потрібно багато часу та зусиль.

Інгредієнти на 4 порції: курячі стегна (700 г), вода (1 л), морква (80 г), цибуля (80 г), перець горошком (6-7 шт.), лавровий лист (2 шт.), сіль (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячі стегна ретельно промиваємо під проточною водою і складаємо у велику каструлю. Заливаємо чистою відфільтрованою водою, ставимо варити на повільний вогонь.

Проварюємо на слабкому вогні під кришкою близько години – при цьому бульйон повинен трохи кипіти, солимо за смаком.

Моркву промиваємо під проточною водою, чистимо і відправляємо в бульйон. Можна порізати середніми шматочками або покласти повністю. Цибулю добре промиваємо від пилу та бруду і відправляємо варитися прямо в лушпайці. Це необхідно для того, щоб бульйон став насиченого золотистого відтінку.

Потім додаємо перець горошком та лавровий лист. Проварюємо ще близько 30 хвилин під закритою кришкою – за цей час повинна зваритись морква. Цибулю витягаємо з бульйону і викидаємо – для холодцю вона не знадобиться.

Дістаємо з бульйону курку, знімаємо шкіру з стегенця, а також відокремлюємо м'ясо від кісток. Ріжемо його на маленькі шматочки або відокремлюємо руками, варену моркву нарізаємо кружальцями. Розкладаємо у порційні форми для холодцю. Заливаємо м'ясо та моркву бульйоном, процідженим через сито – щоб лавровий лист та перець не потрапили в холодець. Ставимо форми з холодцем у холодильник на 3-4 години.

Через зазначений проміжок часу холодець застигне, і ви можете подавати його до святкового столу, прикрасивши зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину