Лайм

Як приготувати ніжний курячий холодець на Новий рік: простий рецепт

Зробити його простіше простого

Кожна господиня намагається приготувати на Новий рік багато смачних та різноманітних страв, щоб догодити всім членам сім'ї та гостям. І якщо ви вже пробували робити класичний холодець, цього разу урізноманітніть своє меню ніжним курячим холодцем. theLime ділиться з вами простим рецептом, на який не потрібно багато часу та зусиль.

Інгредієнти на 4 порції: курячі стегна (700 г), вода (1 л), морква (80 г), цибуля (80 г), перець горошком (6-7 шт.), лавровий лист (2 шт.), сіль (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячі стегна ретельно промиваємо під проточною водою і складаємо у велику каструлю. Заливаємо чистою відфільтрованою водою, ставимо варити на повільний вогонь.

Проварюємо на слабкому вогні під кришкою близько години – при цьому бульйон повинен трохи кипіти, солимо за смаком.

Моркву промиваємо під проточною водою, чистимо і відправляємо в бульйон. Можна порізати середніми шматочками або покласти повністю. Цибулю добре промиваємо від пилу та бруду і відправляємо варитися прямо в лушпайці. Це необхідно для того, щоб бульйон став насиченого золотистого відтінку.

Потім додаємо перець горошком та лавровий лист. Проварюємо ще близько 30 хвилин під закритою кришкою – за цей час повинна зваритись морква. Цибулю витягаємо з бульйону і викидаємо – для холодцю вона не знадобиться.

Дістаємо з бульйону курку, знімаємо шкіру з стегенця, а також відокремлюємо м'ясо від кісток. Ріжемо його на маленькі шматочки або відокремлюємо руками, варену моркву нарізаємо кружальцями. Розкладаємо у порційні форми для холодцю. Заливаємо м'ясо та моркву бульйоном, процідженим через сито – щоб лавровий лист та перець не потрапили в холодець. Ставимо форми з холодцем у холодильник на 3-4 години.

Через зазначений проміжок часу холодець застигне, і ви можете подавати його до святкового столу, прикрасивши зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні