У приготуванні вареників найважливішу роль відіграє тісто. Від правильності рецепту залежить якість та смак майбутнього частування. У цьому матеріалі розповімо, як приготувати ідеальне тісто для вареників, щоб не зіпсувати вечерю.
Це популярне блюдо готують із різними начинками: сиром, картоплею, капустою, грибами, вишнями або іншими ягодами. Для ліплення пиріжків використовують тісто на воді, кефірі, сметані, молоці або заварне, де потрібен окріп. Прісне використовують для вареників із солоними наповнювачами, а тісто на молочних продуктах – із солодкими. Класичний рецепт тесту заснований на воді (1 склянка), муці (3 склянки), яйцях (1 шт.), олії (3 ст.л.) nf солі (0,5 ч.л.).
Щоб тісто вийшло ніжним та еластичним, потрібно використовувати лише свіжі інгредієнти. Борошно перед замісом необхідно просіяти - так воно насититься киснем і це дозволить тесту бути м'якшим.
Також важливо тісто ретельно вимішувати, всіляко складаючи та розтягуючи його. Весь процес займе щонайменше 10 хвилин. Правильна маса має вийти м'якою і не прилипати до рук.
Готовому тесту потрібно обов'язково дати "відпочити" під вологим рушником протягом 30 хвилин. У цей час можна зайнятися приготуванням начинки.
Вареники вийдуть смачними, якщо тісто буде правильно розкочене: воно має бути в міру тонким і рівним. Щоб пиріжки вийшли однакового розміру, вирізайте кружечки однією склянкою. Начинки не кладіть дуже багато, інакше при ліпленні вареники розвалюватимуться.
- Раніше ми розповідали, як приготувати ароматний лимонний кекс до чаю. Свіжий та яскравий смак страви сподобається любителям цитрусових.
- Читайте також, як приготувати смачний сирний торт Сльози ангела. theLime ділиться з вами його простим рецептом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.