Лайм

У чому секрет ідеального тіста для вареників: простий рецепт та хитрощі кухні

Що потрібно знати під час приготування тіста

У приготуванні вареників найважливішу роль відіграє тісто. Від правильності рецепту залежить якість та смак майбутнього частування. У цьому матеріалі розповімо, як приготувати ідеальне тісто для вареників, щоб не зіпсувати вечерю.

Це популярне блюдо готують із різними начинками: сиром, картоплею, капустою, грибами, вишнями або іншими ягодами. Для ліплення пиріжків використовують тісто на воді, кефірі, сметані, молоці або заварне, де потрібен окріп. Прісне використовують для вареників із солоними наповнювачами, а тісто на молочних продуктах – із солодкими. Класичний рецепт тесту заснований на воді (1 склянка), муці (3 склянки), яйцях (1 шт.), олії (3 ст.л.) nf солі (0,5 ч.л.).

Фото: Pixabay

Щоб тісто вийшло ніжним та еластичним, потрібно використовувати лише свіжі інгредієнти. Борошно перед замісом необхідно просіяти - так воно насититься киснем і це дозволить тесту бути м'якшим.

Також важливо тісто ретельно вимішувати, всіляко складаючи та розтягуючи його. Весь процес займе щонайменше 10 хвилин. Правильна маса має вийти м'якою і не прилипати до рук.

Фото: Pixabay

Готовому тесту потрібно обов'язково дати "відпочити" під вологим рушником протягом 30 хвилин. У цей час можна зайнятися приготуванням начинки.

Вареники вийдуть смачними, якщо тісто буде правильно розкочене: воно має бути в міру тонким і рівним. Щоб пиріжки вийшли однакового розміру, вирізайте кружечки однією склянкою. Начинки не кладіть дуже багато, інакше при ліпленні вареники розвалюватимуться.

Фото: Pixabay

  • Раніше ми розповідали, як приготувати ароматний лимонний кекс до чаю. Свіжий та яскравий смак страви сподобається любителям цитрусових.
  • Читайте також, як приготувати смачний сирний торт Сльози ангела. theLime ділиться з вами його простим рецептом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього

Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами

Як у домашніх умовах приготувати салат зі шпинатом, свіжим огірком та вареними яйцями, який можна подати на тостовому хлібі на сніданок