Лайм

Як посмажити смачний картопляний Хашбраун: простий рецепт

Такі оладки урізноманітнять звичний сніданок

Чимало господинь полюбляють готувати нестандартні страви з овочів. І якщо ви вже пробували запікати картоплю, фаршировану сиром фета, цього разу зробіть Хашбраун – тобто американський варіант картопляних оладок. theLime підібрав для вас перевірений рецепт цієї страви.

Інгредієнти: картопля (6 шт.), цибуля (1 шт.), рослинна олія (для смаження), сіль (2 щіпки), мелений чорний перець (за смаком), паприка (за смаком), приправа для картоплі (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою та очищаємо від шкірки. Потім тремо її на терці з великими комірками.

Цибулю очищаємо від лушпиння і тремо на дрібній терці. Потім відразу ж додаємо її в натерту картоплю, щоб вона не потемнішала. Перемішуємо натерті овочі та добре віджимаємо їх - чим менше в них буде соку, тим хрумкішою вийде страва в результаті.

Потім додаємо спеції за смаком: сіль, приправу для картоплі, мелений чорний перець та паприку. Ретельно перемішуємо.

Беремо харчову плівку, розрізаємо на невеликі смужки. Викладаємо на кожну по 1,5-2 ст. л. картоплі, обгортаємо з усіх боків та надаємо їй певну форму. Це може бути трикутник, овал, квадрат тощо. У принципі цей етап можна опустити та викладати картоплю ложкою безпосередньо на сковороду.

Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією. Розвертаємо харчову плівку та акуратно лопаткою викладаємо картопляну масу на сковороду. Обсмажуємо на сильному вогні до золотистого кольору - приблизно 3-4 хвилин з одного боку, а потім перевертаємо та ще 3 хвилини з іншого.

Потім перекладаємо оладки на тарілку, вистелену паперовими серветками, щоб увібрався зайвий жир.

Подаємо картопляний Хашбраун до столу на сніданок або обід і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій