Чимало господинь полюбляють експериментувати зі стравами з картоплі. І якщо ви вже робили американський варіант картопляних оладок – Хашбраун, цього разу приготуйте картопляники із сирною начинкою. theLime підібрав для вас простий і смачний рецепт.

Інгредієнти: картопля (4-5 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), пшеничне борошно (3-4 ст. л.), твердий сир (50 г), зелень кропу (2 ст. л.), панірувальні сухарі (3-4 ст. л.), олія (2 ст. л. для смаження цибулі + 100 мл для смаження картопляників), сіль, перець чорний мелений.

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю промиваємо у проточній воді, очищаємо та відварюємо у підсоленій воді до м'якості – приблизно 20-30 хвилин залежно від сорту. Зливаємо воду і розминаємо її товкачкою у пюре. Другий варіант зварити картоплю "в мундирі", потім очистити її та пропустити через м'ясорубку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Цибулю очищаємо від лушпиння, ополіскуємо у воді та дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю. Щоб вона не пригоріла, можна додати щіпку цукру.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Додаємо обсмажену цибулю до картопляного пюре, потім всипаємо борошно, сіль та перець. Перемішуємо до однорідності масу.

Кріп промиваємо в проточній воді, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо зелень ножем.

Твердий сир тремо на терці, змішуємо його з подрібненим кропом.

Картопляну масу розділяємо на декілька рівних частин. Присипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо на неї одну частину, формуємо з неї коржик, у середину якого викладаємо 1-2 ч. л. сирної начинки. Загортаємо начинку всередину і скріплюємо краї тіста – за формою картопляник має бути схожим на невелику котлету овальної форми. Проробляємо те саме з іншими, а потім обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії, викладаємо кілька картопляників. Смажимо на середньому вогні до легкої золотавої скоринки з одного боку, а потім – з іншого.

Знімаємо першу партію та викладаємо на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб увібрався зайвий жир. Продовжуємо смажити заготівки, що залишилися, якщо потрібно - додаємо рослинну олію в сковороду, щоб вони не пригоріли.

Коли всі картопляники будуть готові, подаємо їх до столу на великій тарілці чи порційно зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.