Лайм

Як спекти ароматну шарлотку з грушами та цедрою апельсина: покроковий рецепт

Такий пиріг точно сподобається вашим близьким

В арсеналі кожної господині є кілька рецептів шарлотки – з різними начинками та варіантами, як її робити. І якщо ви вже готували пісну з яблуками, цього разу поекспериментуйте, додавши в пиріг груші та апельсинову цедру. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: груші (2 шт.), яйця (4 шт.), пшеничне борошно (1 склянка), вершкове масло (80 г), топлене молоко (0,25 склянки), цедра апельсина (40 г), цукор (3 ст. л.), рослинна олія (1 ст. л.), лимонний сік (10 мл), цукрова пудра (1 ч. л.), розпушувач для тіста (1 ч. л.), мелена кориця (0,5 ч. л.), мелений кардамон (0,5 ч. л.), сіль (2 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Наперед розігріваємо духовку до 180-190°С.

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Груші промиваємо під проточною водою, обрізаємо шкірку та насіннєву коробку. Нарізаємо дрібним кубиком, посипаємо цукром і збризкуємо лимонним соком. Прибираємо ненадовго в холодильник.

Апельсин миємо і витираємо насухо, а потім тремо на терці, щоб отримати цедру.

Беремо миску, розбиваємо в неї яйця, додаємо 2 ст. л. цукру. Перемішуємо, щоб|аби| цукор повністю розчинився.

В інший посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем, додаємо до нього розм'якшене вершкове масло, сіль, апельсинову цедру, корицю та кардамон. Потім вливаємо яйця з цукром та молоко, знову перемішуємо. По консистенції тісто має нагадувати густу сметану.

Змішуємо тісто з нарізаними грушами. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та виливаємо в неї тісто з фруктами – так, щоб вони заповнили половину об'єму. Зверху змащуємо поверхню жовтком.

Ставимо шарлотку в розігріту духовку і випікаємо близько 30 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, поки вона охолоне.

Дістаємо пиріг із форми, перевертаємо, за бажанням присипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо і подаємо до столу апетитну шарлотку з грушами та цедрою апельсина.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба