img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Млинці з житнього борошна на кефірі - простий рецепт на сніданок
Такі млинці чудово доповнять солоні начинки

Печемо повітряні млинці з житнього борошна: простий рецепт на кефірі

Середа, 9 лютого 2022, 08:01
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Кожна господиня хоча б один раз у житті експериментувала з тістом для млинців. І якщо ви пробували робити повітряні вівсяні панкейки з бананом, цього разу приготуйте млинці з житнього борошна на кефірі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: кефір 3,2% (1,5 склянки), житнє борошно (0,5 склянки), борошно пшеничне (0,5 склянки), розпушувач (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (щіпка), цукор (1 ст. л.), вершкове масло 82% (розтоплене), рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У миску розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль, цукор та 1 склянку кефіру. Трохи перемішуємо ложкою або вінчиком.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Потім просіюємо в іншу миску через сито пшеничне і житнє борошно з розпушувачем. Сюди ж вливаємо рідкі інгредієнти та ретельно перемішуємо. В самому кінці - рослинну олію і кефір, що залишився. За консистенцією тісто має бути не дуже густим.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією. Перемішуємо тісто і виливаємо один ополоник, рівномірно розподіляючи по всій поверхні тонким шаром. Чекаємо кілька хвилин, поки краї підрум'яняться – близько 1-2 хвилин. Потім за допомогою лопатки перевертаємо млинець на інший бік.

Знімаємо з плити і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Проробляємо те саме з рештою тіста.

Подаємо до столу зі сметаною, ягодами, варенням або з солоними начинками: червоною ікрою, сьомгою або оселедцем.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Млинці з житнього борошна на кефірі - простий рецепт на сніданок
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Млинці з житнього борошна на кефірі - простий рецепт на сніданок
Такі млинці чудово доповнять солоні начинки

Печемо повітряні млинці з житнього борошна: простий рецепт на кефірі

Середа, 9 лютого 2022, 08:01
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Кожна господиня хоча б один раз у житті експериментувала з тістом для млинців. І якщо ви пробували робити повітряні вівсяні панкейки з бананом, цього разу приготуйте млинці з житнього борошна на кефірі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: кефір 3,2% (1,5 склянки), житнє борошно (0,5 склянки), борошно пшеничне (0,5 склянки), розпушувач (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (щіпка), цукор (1 ст. л.), вершкове масло 82% (розтоплене), рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У миску розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль, цукор та 1 склянку кефіру. Трохи перемішуємо ложкою або вінчиком.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Потім просіюємо в іншу миску через сито пшеничне і житнє борошно з розпушувачем. Сюди ж вливаємо рідкі інгредієнти та ретельно перемішуємо. В самому кінці - рослинну олію і кефір, що залишився. За консистенцією тісто має бути не дуже густим.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією. Перемішуємо тісто і виливаємо один ополоник, рівномірно розподіляючи по всій поверхні тонким шаром. Чекаємо кілька хвилин, поки краї підрум'яняться – близько 1-2 хвилин. Потім за допомогою лопатки перевертаємо млинець на інший бік.

Знімаємо з плити і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Проробляємо те саме з рештою тіста.

Подаємо до столу зі сметаною, ягодами, варенням або з солоними начинками: червоною ікрою, сьомгою або оселедцем.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••