Кожна господиня хоча б один раз у житті експериментувала з тістом для млинців. І якщо ви пробували робити повітряні вівсяні панкейки з бананом, цього разу приготуйте млинці з житнього борошна на кефірі. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: кефір 3,2% (1,5 склянки), житнє борошно (0,5 склянки), борошно пшеничне (0,5 склянки), розпушувач (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (щіпка), цукор (1 ст. л.), вершкове масло 82% (розтоплене), рослинна олія (для смаження).
Приготування:
У миску розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль, цукор та 1 склянку кефіру. Трохи перемішуємо ложкою або вінчиком.
Потім просіюємо в іншу миску через сито пшеничне і житнє борошно з розпушувачем. Сюди ж вливаємо рідкі інгредієнти та ретельно перемішуємо. В самому кінці - рослинну олію і кефір, що залишився. За консистенцією тісто має бути не дуже густим.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією. Перемішуємо тісто і виливаємо один ополоник, рівномірно розподіляючи по всій поверхні тонким шаром. Чекаємо кілька хвилин, поки краї підрум'яняться – близько 1-2 хвилин. Потім за допомогою лопатки перевертаємо млинець на інший бік.
Знімаємо з плити і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Проробляємо те саме з рештою тіста.
Подаємо до столу зі сметаною, ягодами, варенням або з солоними начинками: червоною ікрою, сьомгою або оселедцем.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні млинці із гречаного борошна.
- Читайте також на theLime, як зробити тонкі заварні млинці на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.