Лайм

Печемо повітряні млинці з житнього борошна: простий рецепт на кефірі

Такі млинці чудово доповнять солоні начинки

Кожна господиня хоча б один раз у житті експериментувала з тістом для млинців. І якщо ви пробували робити повітряні вівсяні панкейки з бананом, цього разу приготуйте млинці з житнього борошна на кефірі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: кефір 3,2% (1,5 склянки), житнє борошно (0,5 склянки), борошно пшеничне (0,5 склянки), розпушувач (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (щіпка), цукор (1 ст. л.), вершкове масло 82% (розтоплене), рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У миску розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль, цукор та 1 склянку кефіру. Трохи перемішуємо ложкою або вінчиком.

Потім просіюємо в іншу миску через сито пшеничне і житнє борошно з розпушувачем. Сюди ж вливаємо рідкі інгредієнти та ретельно перемішуємо. В самому кінці - рослинну олію і кефір, що залишився. За консистенцією тісто має бути не дуже густим.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією. Перемішуємо тісто і виливаємо один ополоник, рівномірно розподіляючи по всій поверхні тонким шаром. Чекаємо кілька хвилин, поки краї підрум'яняться – близько 1-2 хвилин. Потім за допомогою лопатки перевертаємо млинець на інший бік.

Знімаємо з плити і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Проробляємо те саме з рештою тіста.

Подаємо до столу зі сметаною, ягодами, варенням або з солоними начинками: червоною ікрою, сьомгою або оселедцем.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні