Лайм

Готуємо ніжні сирники, тушковані у сметанному соусі: покроковий рецепт

Поекспериментуйте на вихідних

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт сирників і млинців, а також кілька варіантів, якими начинками та соусами їх урізноманітнити. І якщо ви вже робили солоні сирники з бринзою та зеленню, цього разу здивуйте своїх рідних сирниками під сметанним соусом. theLime підібрав для вас простий рецепт цієї страви.

Інгредієнти для сирників: сир 5-9% (500 г), яєчні жовтки (3 шт.), цукор (50 г), борошно або манна крупа (2 ст. л.), сіль, ванілін або ванільний цукор, олія рослинна (для смаження).

Інгредієнти для соусу: вершкове масло (50 г), сметана 20% (100 г), мед або цукор (50 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Жовтки попередньо необхідно відокремити від білків. Хоча деякі господині роблять сирники і з жовтками, і з білками.

У глибокій мисці з'єднуємо сир, яєчні жовтки, сіль, цукор, ванільний цукор. Перемішуємо масу до однорідності ложкою, а потім давимо товкачкою для картоплі. Також можна використати блендер.

Потім вводимо в масу борошно або манну крупу. Повинна вийде досить щільна сирна маса. Якщо вона вам здається рідкою, залиште її приблизно на 20-30 хвилин, щоб у борошні розійшлася клейковина або набрякла манка.

Потім поділяємо масу на приблизно рівні частини – з цієї кількості інгредієнтів має вийти близько 10-12 сирників. Робочу поверхню присипаємо борошном і обвалюємо кожен сирник з усіх боків у ньому. За допомогою ножа або склянки формуємо їх ідеальними та рівними.

Сковороду добре розігріваємо з рослинною олією. Обсмажуємо сирники на ній з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на інший бік. Викладаємо на блюдо, застелене паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.

Тим часом займемося приготуванням сметанного соусу. У невеликому сотейнику з'єднуємо сметану, цукор або мед, а також вершкове масло. Ставимо на плиту і підігріваємо на слабкому вогні до однорідності, але не кип'ятимо. Якщо ви використовуватимете цукор, важливо, щоб розчинилися всі кристали.

Перекладаємо сирники в інший посуд (наприклад, форму для випічки або велику каструлю) та поливаємо їх соусом. Накриваємо кришкою і ставимо на декілька хвилин на плиту або в розігріту духовку.

Потім виймаємо та подаємо апетитні сирники зі сметанним соусом на сніданок і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні